Skip to main content
Assassins creed Unity

SADA I ZVANIČNO: Ako ovako igrate igre, vi imate PSIHIČKI POREMEĆAJ! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Ubisoft
Novo oboljenje.

U vikendu za nama Svetska zdravstvena organizacija (SZO) donela je odluku o tome da li će se zavisnost od video igara staviti na spisak bolesti zavisnosti. Sad je i zvanično: zavisnost od video igara je uvrštena u psihičke poremećaje. Ovu odluku donelo je 194 članova 72. regularne skupštine SZO.

Evo šta je sve do sada poznato o NOVOM AJFONU! (VIDEO)

Evo šta je sve do sada poznato o NOVOM AJFONU! (VIDEO)

Treba, naravno imati na umu da se ovo ne odnosi na bilo kakvo igranje igara, već na ono koje predstavlja model nenormalnog ponašanja, u kojem osobe provode najmanje osam, 10 ili više sati u kontinuitetu igrajući igre svaki dan, tokom kojeg zapostavljaju lične i profesionalne obaveze, zatim potrebe kao što su higijena, ishrana, spavanje ili čak zaboravljanje unošenja tečnosti. Dalje, ovakve osobe zbog igranja video igara gube ambiciju da se bave bilo kakvim drugim stvarima, gube interesovanje za društveni život, zapostavljaju porodicu i prijatelje. I na kraju, takav obrazac ponašanja dovodi do manjih ili većih negativnih posledica na društvenom, profesionalnom i zdravstvenom planu, a da osoba pri tome nastavlja sa istim ponašanjem bez obzira na negativne posledice.

Tek tada se kod pojedinca uzima u obzir da ima poremećaj zavisnosti od video igara.

Ako niste ni blizu ovoga, ne brinite, neće vas niko još uvek smatrati “poremećenim” zato što volite da igrate video igre i dok je to je samo hobi, kojem pridajete vreme. Ovde se radi samo o slučajevima kojima realno i jeste potrebna pomoć, objavio je Play! Zine.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd