fbpx
Skip to main content
Fejsbuk

SAMO ZA PUNOLETNE: Fejsbuk će imati novi DODATAK koji je razbesneo korisnike

Foto: Profimedia
Izennađeni?!

Društvena mreža Fejsbuk radi na novoj aplikaciji nazvanoj Study, a reč je o aplikaciji pomoću koje će Fejsbuk moći da prati aktivnosti korisnika mobilnih uređaja, s tim da će im za to biti plaćeno.

U saopštenju iz kompanije navedeno je kako će se pomoću aplikacije Study vršiti obrada podataka korisnika te vršiti analize njihovih navika korišćenja. Navode kako je reč o novoj "aplikaciji za istraživanje tržišta". 

SRBI PREPRODAJU TURISTIČKE ARAŽMANE PO FEJSBUKU: Potencijalni kupci moraju da se PAZE jedne stvari

SRBI PREPRODAJU TURISTIČKE ARAŽMANE PO FEJSBUKU: Potencijalni kupci moraju da se PAZE jedne stvari

DRASTIČNA ZABRANA FEJSBUKA: Ako imate OVAJ MODEL ANDROIDA nećete moći da koristite Fejs

DRASTIČNA ZABRANA FEJSBUKA: Ako imate OVAJ MODEL ANDROIDA nećete moći da koristite Fejs

Study će prikupljati podatke o aplikacijama koje korisnici instaliraju na svojim telefonima, kao i podatke o tome koliko vremena provode na tim aplikacijama, te u kojoj zemlji se nalaze. 

Ovoj aplikaciji neće biti dostupni podaci kao što su identitet korisnika, šifre, fotografije, videozapisi i poruke. Podaci koji prikupi Study, neće biti isporučivane trećim aplikacijama i neće se moći koristiti u reklamne svrhe. 

Mark Zakerberg
Mark Zakerberg
Foto: Profimedia

Study će biti dostupan na platformi Android i neće biti dostupna korisnicima mlađim od 18 godina. Starosna dob korisnika biće proveravana putem Fejsbuk računa. Fejsbuk će takođe, dobiti podatke o bankovnom računu korisnika i platiti određeni iznosi za one koji dopuštaju korišćenje njihovih podataka. 

Aplikacija, koja će najpre biti dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama i Indiji, kasnije će biti ponuđena i u drugim zemljama. 

Iz Fejsbuk navode kako garantuju da će podaci korisnika biti sigurni, te kako će ti podaci biti korišćeni isključivo za istraživanja tržišta i pravljenje boljih proizvoda, ali korisnici su skeptični, te je mnogo komenatra na forumima gde iskazuju svoj bes, smatrajući da im je privatnost (ponovo) narušena od strane Fejsbuka.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
28 Beograd