fbpx
Skip to main content
Fejsbuk

Samo ZAKERBERGA niste mogli da BLOKIRATE NA FEJSBUKU - a sada NE možete ni OVU OSOBU! Evo i ZAŠTO!

Foto: SD/ilustracija
Stiglo i objašnjenje!

Na prvi pogled, tvorac Fejsbuka, Mark Zakerberg, ima profil na ovoj društvenoj mreži poput svih ostalih korisnika, ali po jednom detalju se ipak razlikuje od drugih.

NI BIL GEJTS GA NEMA: Evo kako da NE KORISTITE vaš mobilni telefon

Naime, Zakerberg može da dosađuje ljudima koliko želi jer je njega na Fejsbuku nemoguće blokirati. Osim njega, ne možete da blokirate ni njegovu suprugu Prisilu, ali zato možete njihovog psa Bista, kao i Markovu sestru Rendi, piše Guardian.

Mark Zakerberg
Mark Zakerberg
Foto: Profimedia

Mnogi korisnici su to primetili još u januaru, ali je Fejsbuk sada dao i odgovor zašto su Zakerbergovi imuni na zloglasni "blok".

Pao "The Pirate Bay" - za sve je krivo finale "Igre prestola"

- To nije namerno i ta pojava nije specifična samo za neke račune, već se događa kada je neka osoba određeni broj puta blokirana na Fejsbuku. Događa se da se pojave "viralne kampanje" koje daju uputstva drugim korisnicima da blokiraju neku osobu, iako ona nije ništa učinila - kažu iz Fejsbuka.

Fejsbukovi algoritmi Zakerbergovim objavama daju posebnu "vrednost" pa se one pojavljuju na newsfeed-u mnogo češće od objava ostalih korisnika, a izgleda da je to zasmetalo mnogima, pa su ga često i blokirali.

Jedna takva "viralna kampanja" odvijala se nedavno u zemljama regiona, kada se proširio spam zbog kog su mnogi poverovali da je Italijan Fabricio Brambila haker, pa su ga masovno napadali i blokirali na Fejsbuku.

 

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd