fbpx
Skip to main content
Samsung logo

Samsung napravio najjeftiniji 5g telefon

Foto: Profimedia
Novitet...

Samsung A71 5G biće dostupan u SAD-u od petka i to će biti najjeftiniji 5G telefon dostupan na američkom tržištu. Njegova cena u maloprodaji, bez pretplate, biće 600 dolara.

Najjeftiniji, ali ne i jeftin

ANDROID 11 donosi VELIKE novosti u Google Play Store, a ovo su NOVE FUNKCIJE koje vas očekuju

ANDROID 11 donosi VELIKE novosti u Google Play Store, a ovo su NOVE FUNKCIJE koje vas očekuju

Ipak se krađa podataka ne isplati

Ipak se krađa podataka ne isplati

Uskoro će lansirati helikopter za istraživanje Marsa

Uskoro će lansirati helikopter za istraživanje Marsa

Jedna od osnovnih karakteristika A serije Samsung telefona je da nudi pristojne performanse po mnogo pristupačnijoj ceni od Galaxy S serije. Ipak postoje razlike u 5G podršci između A i S serije. Na primer, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra podržavaju brže milimetarske (mmWave) 5G talase koje nude američki telekomunikacioni operateri, dok A71 5G nema tu mogućnost. Ipak, to nije problem, jer je mmWave 5G signal za sada dostupan samo u limitiranim delovima pojedinih američkih gradova.

Razlika između A i S serije je i u materijalu od kojih su telefoni izrađeni. A serija ima plastično kućište, za razliku od stakla ili metala koji se upotrebljavaju kod S serije. Takođe, razlika postoji i u procesorskoj snazi, jer se A serija zasniva na Qualcomm procesorima srednje klase. Što se tiče drugih karakteristika, A71 5G donosi ekran od 6.7 inča, podržava brzo punjenje i ima dovoljno prostora za smeštaj podataka. Na raspolaganju su i višestruke kamere.

Osim u slobodnoj prodaji, Samsung A71 5G biće dostupan od petka i kroz T-Mobile i Sprint pretplate, dok će ih AT&T i Verizon u svojoj ponudi imati od septembra.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd