fbpx
Skip to main content
dimije

SIGURNOSNA I DRUGA POBOLJŠANJA: Sasvim novi Chrome će vas ODUŠEVITI

Foto: Profimedia
Predivno.

Chrome 71 pristiže na Android platformu sa brojnim sigurnosnim poboljšanjima i izmenama, koje imaju za cilj da smanje maliciozno logovanje i iznuđivanje novca od korisnika.

Najnovija verzija Chrome-a za Android će prikazivati upozorenje u browseru kada stranica ne prikazuje potrebne informacije o tome kako će uneti lični detalji biti korišćeni kao deo pretplate. Chrome će takođe detektovati stranice koje nemaju jasno istaknuto da će se transakcija obaviti. Ovo je svakako dobra stvar, jer mnogi korisnici u podešavanjima imaju postavku za plaćanja jednim dodirom i maliciozni sajtovi mogu lako da manipulišu ovakvim transakcijama ukoliko korisnik nije oprezan.

KUPUJTE NOVI KOMP! Završena je godišnja dodela nagrada za igre, najavljeno MNOGO super naslova! (VIDEO)

Android gazi Apple
Foto: Profimedia

Chrome 71 takođe ima rešenje i za sajtove koji prikazuju reklame kao sistemska obaveštenja, a često u okviru njih postoje i lažni "Dismiss" tasteri. Google ističe da će novo ažuriranje sprečiti ovakve sajtove da kradu osetljive korisničke podatke.

Još jedan dodatak u najnovijem Chrome ažuriranju za Android jeste mogućnost dsa developeri prilagođavaju kako se veb aplikacije pokazuju u fullscreen pregledu.

 

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd