Skip to main content
 • Read more Aleksandar Vučić Info

  (FOTO) VUČIĆ IZ KINE: Opremićemo i snabdećemo zemlju onim što je potrebno i neophodno za našu decu

 • Read more Novi Pazar Info

  SKANDALI U NOVOM PAZARU SE NASTAVLJAJU: Albance bi da DIŽU U NEBESA i da im POKLONE ULICE!

 • Read more Crna Gora Region

  DRAMA U CRNOJ GORI: Polio poznati kafić benzinom i hoće da se zapali!

 • Read more Donald Tramp Svet

  MEKSIKANCI RAZORUŽALI AMERIČKE VOJNIKE! Tramp HITNO reagovao! VELIKI INCIDENT NA GRANICI! (FOTO)

 • Read more Planinska gorila Svet

  Ovakav selfi se NE VIĐA SVAKI DAN! Čuvar hteo da se fotka sa gorilama, ali usledilo je PRAVO IZNENAĐENJE! (FOTO/VIDEO)

 • Read more Jelena i Duško VIP

  ŽUSTRA RASPRAVA DUŠKA I KARLEUŠE: Tošić BESNEO na Jelenu - NEĆEŠ VIŠE DA ME PRAVIŠ BUDALOM!

 • Read more Danilo Pantić Fudbal

  VAŽNA VEST ZA DELIJE I GROBARE: Poznato je koja će TELEVIZIJA prenositi 160. Večiti Derbi!

dečak igra igrice tokom noći

SJAJNE VESTI ZA RODITELJE! Vaše dete gleda crtaće na Jutjubu? Ova OPCIJA će vas oduševiti

Foto: Profimedia
Evo o čemu je reč!

U Srbiji je dostupna nova Jutjub Kids aplikacija, koja će vam omogućiti daleko veću kontrolu nad sadržajem, koji deca gledaju i vremenu, koje provode uz aplikaciju.

Jutjub Kids je zvanično dostupan i kod nas od sredine januara za neke, a od 25. januara bi trebalo da je dostupan svim korisnicima putem zvanične Google Play prodavnice. Ova aplikacija je važna prvenstveno zbog kontrole, koju stavlja na raspolaganje roditeljima za sadržaj, koji deca gledaju, vremena, koje deca provode uz aplikaciju, pretragu, koju deca vrše i restrikciju sadržaja, koji nije primeren dečijem uzrastu. 

CAR JUTJUBA: Urnebesni KOVAČ 11 GODINA kasnije - krupniji, markantan! A u međuvremenu je prošao kroz PAKAO

Sadržaj, koji je već prilagođen dečijem uzrastu roditelji mogu dodatno da prilagode unoseći svoje predloge za restrikciju i zabranu gledanja. Aplikaciju je moguće zaštititi lozinkom, kako bi roditelji svoje mogućnosti u aplikaciji zadržali samo za sebe, a moguće je i ograničiti vreme trajanja pregleda u aplikaciji, nakon čega je potrebno uneti lozinku, da bi se gledanje nastavilo i dalje. 

Kad prvi put pokrene aplikaciju roditelj ima mogućnost da kreira različite profile dece, prati istoriju gledanja, uključi tajmer, prijavi video snimke, koji nisu primereni za decu i tako smanji mogućnost da se takav i sličan video pojave opet, blokira određene profile i tipove videa, ograniči detetu pretragu, omogući pregled videa i na TV-u ili većem ekranu, kao i da odobri određeni sadržaj da se učitava češće. 

igranje igrica
Foto: Profimedia

Aplikacija Jutjub Kids ima u svojoj bazi i edukativne video materijale, koji se mogu koristiti za decu različitog uzrasta. Ukoliko deca više vole zabavu, tu su samo zabavni video snimci. 

Dizajn aplikacije je prilagođen deci. Ima krupne delove menija, lako je razumljiv, ali nažalost nije dostupan na ćirilici. 

Ova aplikacija svakako nije savršena i moguće je da će dete tu i tamo videti i neki video, koji neće biti po ukusu svih roditelja. Takođe, mešaće se sadržaj na našem i stranim jezicima i neki video materijali neće biti u potpunosti u saglasnosti sa interesovanjima deteta, ali je odličan početak da im onemogućite praćenje snimaka za koje smatrate da nisu pogodni za dete. 

Što više budete koristili aplikaciju i pomagali u oceni sadržaja ili njegovom blokiranju, deca će biti bezbednija na internetu, a Jutjub Kids bolja aplikacija.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare
Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd