fbpx
Skip to main content
SMS prevara

Slučajno ste izbrisali SMS? Evo kako možete da ga vratite

Foto: Profimedia/ilustracija
Vraćanje izbrisanih SMS poruka na Androidu nije lak zadatak. Najbrži i najefikasniji način je da koristite Google Drive, odnosno da često pravite rezervne kopije podataka (backup).

Naravno, SMS poruke ne idu u "smeće", već se brišu sa uređaja. Ipak, kao i kod većine stvari, postoji rešenje. Ovom metodom ne možete spasiti sve. Ipak, ništa ne košta da pokušate.

Kako spasiti izbrisani SMS koristeći Google Backup

Veliki broj Android uređaja konfigurisan je tako da automatski pravi sigurnosnu kopiju na Google Drive. Ako vaš telefon to radi automatski, možda ćete moći da spasite izbrisane poruke.

Nažalost, čak i ako ste napravili sigurnosnu kopiju pre brisanja teksutalne poruke, moraćete da vratite telefon na fabrička podešavanja i onda na njega da vratite celu sigurnosnu kopiju. Procedura je jednako duga koliko zvuči i može rezultirati gubitkom podataka koji su nastali nakon snimanja sigurnosne kopije.

SMS prevara
Foto: Profimedia/ilustracija

1. Pokrenite Google Drive.

2. Odaberite tri vodoravne "crtice" u gornjem desnom uglu, pa zatim "Backups".

3. Ako vidite deo "This device", odaberite sigurnosnu kopiju.

4. Na stranici "Details" pronađite deo na kom piše SMS i proverite datum poslednjeg backup-a. Ako je datum raniji od dana kad ste izbrisali poruku, opcija resetovanja telefona dolazi u obzir. Ako nije, nemate sreće.

 

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-3 Beograd