Skip to main content
Čip

ŠOKANTNO! BUDUĆNOST je VEĆ stigla! DA LI je ovo POČETAK kraja ljudske rase kakvu je ZNAMO! (VIDEO)

youtube/printscreen
Prvi kibrog!

Odavno se u filmovima i SF romanima pričalo o ljudima koji su ugradili u sebe delove mašina i pretvorili se u kiburge. Dugo je to bila samo fantastika ali izgleda da mašta upravo postaje stvarnost.

Grupa entuzijasta koji sebe nazivaju Biohakeri želi da poboljša rad svojih tela i mozga tako što bi hakovala  sopstvenu biologiju.

Ovo će ubuduće na Fejsbuku biti STROGO ZABRANJENO!

Ovo će ubuduće na Fejsbuku biti STROGO ZABRANJENO!

Kako piše BBC, oni to rade tako što u sebe ugrađuju tehnologiju sebi pod kožu, podvrgavaju se ekstremnim dijetama i pokušavaju da izmene svoju DNK.

Liviu Babic je jedan od njih. On želi da stvori nova ljudska čula, a kada mu dodirnete grudi, možete spaziti njegov prvi korak ka tom cilju - ona virbriraju svaki put kada se okrene ka severu. Ako neke životinje mogu da "osete" pravac, zašto ne bismo mogli i mi?

Spremite se za BRUTALNU BORBU: MORTAL KOMBAT 11 pomera granice! (VIDEO)

Spremite se za BRUTALNU BORBU: MORTAL KOMBAT 11 pomera granice! (VIDEO)

On može da "oseti" sever zbog elektronskog implanta u grudima koji se zove "Severno čulo". Uključuje kompas, blutut konekciju i prikačen je za kožu poput pirsinga, sa dve metalne pločice.

Implant je dizajnirala Liviuva firma "Sajborgnest" . On se nada da je to samo početak razvoja navigacije koja bi se ugrađivala, koja bi konačno završila eru "generacije ekrana", kako je on zove.

On to ovako objašnjava:

- Hodate ulicom zureći u svoj telefon. Želite da stignete negde ali nemate pojma šta se dešava u svetu oko vas jer samo zurite u ekran uz put. Zamislite da vam to ne treba i da možete da se krećete svetom baš kao ptica, tako da stalno znate gde se nalazite. Onda bi i slepi ljudi mogli da se orjentišu.

Ceo video možete da pogledate ovde:

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd