Utorak 19. mar 2024.
whatsapp

Stara prevara je ponovo aktuelna, ali ju je WhatsApp ovog puta dočekao spreman

Foto: Profimedia
Korisniku preti mogućnost da izgubi kontrolu nad svojim nalogom, što prevarantima ostavlja mogućnost da se dokopaju njegovih kontakata, poruka i dokumenata...

Prevara koja je pre nekoliko godina zadavala probleme korisnicima WhatsAppa ponovo je postala aktuelna. Reč je o poruci sa šestocifrenim kodom, koju prevaranti šalju korisnici, da bi u sledećem koraku zatražiti od korisnika da taj kod i upotrebe.

Problem je u tome što se sve izgleda kao da se komunikacija odvija putem naizgled "prijateljskog" kontakta, ali koji je prethodno hakovan. Korisnik koji na taj način bude prevaren gubi kontrolu nad svojim nalogom, a prevarantima ostavlja mogućnost da se dokopaju njegovih kontakata, poruka i dokumenata koje čuva u aplikaciji.

Međutim, WhatsApp je izgleda ovoga puta prevarante dočekao spreman. Kako piše sajt WABeta Info, WhatsApp dodaje novi način potvrde identiteta - "fleš pozive" (Flash Calls).

Kao što je to slučaj i sa kodom, opcija će se koristiti za aktivaciju naloga, s tim što će se umesto putem SMS-a odvijati putem pozivom na broj korisnika koji će automatski biti prekinut. Nova funkcija će biti dostupna samo za Android uređaje i biće opcionalna.

whatsapp
whatsapp
Foto: Profimedia
Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd