fbpx
Skip to main content
Play Station 5

Stigao novi džojped za Plejstejšn 5! Kako vam se čini?

Foto: Twitter printscreen @Alcoholikaust
Izgleda odlično...

Kompanija Sony je na zvaničnom blogu predstavila finalni dizajn kontrolera za Playstation 5 konzolu. On će se zvati Dual Sense i izgledaće, kako za sada stvari stoje, kao na priloženim fotografijama.

Na zvaničnom nalogu naglašavaju da je novi dizajn evolucija starog i da su želeli da zadrže “sve što su korisnici voleli kod Playstation 4 kontrolera”. Novi džojped obećava još bolju “imerziju”, odnosno udubljivanje u samu igru, zahvaljujući podršci za Tempest 3D AudioTech tehnologiju, za koju Sony obećava da će doneti novi nivo interakcije. Tako će igrači imati još efektniji osećaj pod prstima, povratnu informaciju koja se neće sastojati samo od “drmusanja” džojpeda, već i od zvučne komponente. Takođe, džojped će omogućavati audio komunikaciju sa saigračima, premda Sony ipak preporučuje nabavku headset-a ako želite da ozbiljno komunicirate tokom dužih vremenskih intervala.

ZANIMLJIVO: Nvidija se uključuje u borbu protiv COVID-19 virusa

ZANIMLJIVO: Nvidija se uključuje u borbu protiv COVID-19 virusa

STOP TEORIJAMA ZAVERE: Jutjub zabranio sve snimke u kojima se korona povezuje s 5G mrežom

STOP TEORIJAMA ZAVERE: Jutjub zabranio sve snimke u kojima se korona povezuje s 5G mrežom

ZANIMLJIVO: Jutjub se bori protiv teorija zavere

ZANIMLJIVO: Jutjub se bori protiv teorija zavere

Novi načini interakcije

Umesto tastera Share, kojim se delio sadržaj iz igre, sada je tu taster Create, za koji nije sasvim jasno kakvu će funkciju imati. O ovoj, kao i o drugim funkcijama, Sony će bez sumnje više pričati u narednom periodu. Kompanija ističe da će novi kontroler i dalje imati dugo trajanje baterije, punjivu bateriju, te da je “težina maksimalno smanjena”, premda nema preciznih navoda o težini samog kontrolera. Ističe se i da je postavci i rasporedu tastera i pečurki posvećeno puno pažnje i da je veliki cilj bio da se postigne osećaj u rukama da je kontroler manji nego što izgleda.

Sony džojpedi su tradicionalno bili jednobojni. Ovaj put je kompanija išla drugim putem, i kako stvari stoje, kontroleri za Playstation 5 će biti dvobojni. Efektu će doprinositi i svetlosna linija koja sada uokviruje tačped, koji je pozicioniran centralno. Najzad, Sony navodi da je sprovođeno intenzivno testiranje sa osobama različitih životnih dobi i veličina šake, kako bi se dobio kontroler idealnih proporcija. Koliko su u tome uspeli, videćemo krajem ove godine kada bi Playstation 5 trebao da se pojavi, ukoliko ne bude nekih novih odlaganja usled pandemije Covid-19 virusa.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
17 Beograd