Skip to main content
Microsoft Edge

Stiže novi pregledač kroz Windows Apdejt

Foto: Profimedia
Zanimljivo...

Microsoft-ov browser Edge, zamenio je Internet Explorer 2015. godine, ali se pokazalo da time nije uspeo mnogo da promeni mišljenje korisnika o njegovoj upotrebi. Prošle godine su zato napravili veliki rez i sa sopstvenog EdgeHTML engine-a, prešli su na Google-ov open-source Chromium framework. Prva verzija takvog Edge browser-a pojavila se u januaru ove godine.

Microsoft
FOTO: Profimedia/Ilustracija
Foto: Profimedia

Do sada zasebno, od sada uz Windows

Chromium-zasnovan Edge je do sada bio dostupan samo kao zaseban alat, koji je morao da se ručno preuzme i instalira. Međutim, Microsoft je odlučio da to promeni i novi Edge će biti deo Windows Update-a. U kompaniji smatraju da će na taj način uspeti da obezbede veću bazu korisnika.

Možda su pokradeni planovi prototipa rakete iz Mitsubishija

Možda su pokradeni planovi prototipa rakete iz Mitsubishija

Epl ima patent za selfi koji poštuje socijalno distanciranje

Epl ima patent za selfi koji poštuje socijalno distanciranje

Još jedna besplatna igra za PC

Još jedna besplatna igra za PC

S obzirom da deli isti kod kao i Chrome, ova dva browser-a su po funkconalnosti postali slični. Povećana je kompatibilnost prikaza sajtova, a neki korisnici su prijavili i da Edge koristi manje resursa od Chrome-a. Takođe, Edge može sada da koristi i Chrome ekstenzije, koje su hostovane u Microsoft prodavnici.

Sa korisničke strane, kada se Edge instalira kroz Microsoft Update, Windows će automatski migrirati sva podešavanja, bookmark-e i druge stvari, tako da će proces nadgradnje proteći glatko.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd