fbpx
Skip to main content
Youtube music

SVE VIŠE LJUDI: Jutjub Premijum i Music ima preko 20 miliona pratilaca

Foto: Twitter printscreen @youtubemusic
Sve je brojnija publika...

CEO Alphabet-a, Sundar Pichai, objavio je da su Jutjub Premjium i Music servisi na kraju četvrtog kvartala 2019. godine imali više od 20 miliona pretplatnika. Kada su muzički servisi u pitanju, to je znatno manje od Spotify-ja (113 miliona pretplatnika), Epl Music-a (60 miliona pretplatnika) i Amazon Music servisa (55 miliona pretplatnika), ali definitivno svrstava Jutjub u red najvećih muzičkih streaming servisa.

YouTube
Foto: Profimedia

Možda je čudno zašto Alphabet u pretplatnike za muzički servis uračunava i YouTube Premium pretplatnike, ali stvari postaju jasnije kada se zna činjenica da oni podrazumevano dobijaju neograničen pristup Music servisu.

NIJE DA NIJE VAŽNO: Srpska WIKIPEDIJA druga u svetu

NIJE DA NIJE VAŽNO: Srpska WIKIPEDIJA druga u svetu

STIŽE BEZ DEVOJAKA: Eskobar predstavio novi savitljivi telefon

STIŽE BEZ DEVOJAKA: Eskobar predstavio novi savitljivi telefon

NEVEROVATNO: Jedan pilot, a vozi DVA aviona (VIDEO)

NEVEROVATNO: Jedan pilot, a vozi DVA aviona (VIDEO)

I YouTube Live se kotira relativno dobro. On je na kraju prošle godine dostigao brojku od 2 miliona pretplatnika. Ispred njega su Hulu, sa svojim Live TV servisom (2.7 miliona pretplatnika) i Sling TV (2.69 miliona pretplatnika. Ipak, za kompaniju koja je relativno kasno ušla na ovo tržište, moramo da kažemo da je ostvarila odličan uspeh.

Sundar Pichai nije elaborirao kako su postignuti ovi rezultati, ali možemo da nagađamo o čemu se radi. Svi pomenuti servisi bili su naširoko reklamirani. Pokušaj pristupa Google Play servisu vodi prvo na Google Music, a kompanija se nije libila da „odreši kesu“ i da naširoko reklamira svoje servise tokom čitave prošle godine.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd