Utorak 19. mar 2024.
Android WhatsApp

TRI NAJBOLJE APLIKACIJE ZA ANDROID: U slučaju krađe, za poboljšanje brzine i za kul fotke! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Sa njima je sve lakše!

Android telefoni i tableti su svakim danom sve popularniji, a među milionima aplikacija koje postoje za ove uređaje, ove tri su možda najbolje i morate da ih instalirate na svom smartfonu.

Prva će vam pomoći da nađete uređaj ukoliko ga izgubite ili ga neko ukrade, druga je Facebook za starije telefone i sporije mreže, dok je treća savršena za editovanje fotografija koje ste prethodno napravili kamerom. Evo koje tri aplikacije su u pitanju.

Find My Device

Google već duže vreme ima aplikaciju koja se zvala Android Device Manager. Nedavno je doživela značajniju nadogradnju s nizom poboljšanja i promenom imena u Find My Device.

Ova aplikacija omogućiće svakom vlasniku Android pametnog telefona, pametnog sata ili tableta da locira traženi uređaj u svakom trenutku. Ona nudi i opciju daljinskog zaključavanja, brisanja ili prikazivanje poruka, što se može pokazati ključnim detaljem za pronalaženje izgubljenog ili ukradenog uređaja.

Kao i kod svih drugih servisa, za lociranje uređaja on mora biti povezan na internet na neki način - bilo preko WiFi veze bilo preko mobilne mreže. Lokacijski servisi takođe moraju biti omogućeni na uređaju, ali aplikacija će korisnika na to upozoriti odmah po prvom pokretanju.

Kako bi korisnik pratio uređaj, dovoljno je posetiti zvaničnu stranicu, upisati svoje Google korisničke podatke i to je to. Na uređaju, jasno, mora biti pokrenut Find My Device servis. Ako je telefon izgubljen, moguće je na ekranu prikazati broj i ostvariti poziv, kako bi se povezao korisnik s onim ko je našao uređaj. Ako je pak izgubljen, po pravilu uređaj valja daljinski zaključati i izbrisati podatke.

Facebook Lite

Facebook Lite je verzija Facebook aplikacije koja nudi osnovnu funkcionalnost, ali ne usporava previše telefon i ne troši puno podataka za prenos interneta

Na Facebook Lite aplikaciji sve je svedeno na minimum i manje zahtevno, pa i sama aplikacija, koja zauzima manje memorije, skladišti manje podataka u uređaju i troši manje resursa.

Facebook Lite se brzo učitava, a aplikacija je namenjena i vrlo starim Android uređajima, a radi čak i na EDGE mreži i sporim internet konekcijama.

Aplikacija je dostupna i u Srbiji i možete je besplatno preuzeti u Play Store-u i koristiti je umesto klasične Facebook aplikacije.

Messenger je takođe deo Facebook Lite aplikacije, kao što se nekad nalazio unutar Facebook aplikacije, što znači da ni tu aplikaciju koja troši ogromne resusre ne morate imati instaliranu na telefonu.

Snapseed

Snapseed je verovatno najbolja aplikacija za editovanje fotografija na pametnom telefonu. Napravio ju je Google, pa ne čudi što je toliko dobra.

Jednostavna je i intuitivna za koriščenje, a ipak nudi gomilu različitih opcija za editovanje, kao i specijalnih efekata i filtera. Potpuno je besplatna i sigurno je da će Snapseed sve vaše fotke učiniti pravim umetničkim delom.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd