fbpx
Skip to main content
twitter

Tviterov alat za uklanjanje neželjenih pratilaca stigao svim web korisnicima

Foto: Profimedia
Funkcija usredsređena na bezbednost dostupna je svima.

Svi korisnici Tvittera sada mogu da uklone pratioca bez potrebe da ih blokiraju. Kompanija je počela sa testiranjem ove opcije prošlog meseca, a od sada će joj svi imati pristup.

Da biste tiho sprečili da neko vidi vaše tvitove u njihovom feedu, idite na karticu Follovers na svom profilu, kliknite na meni sa tri tačke pored dotičnog korisnika i izaberite opciju “Remove this follover“.

Ovo je deo napora Tvitter -a da smanji uznemiravanje na platformi. Blokiranje nekoga koga ne želite pratiti može dovesti do odmazde te osobe preko njenih saveznika ili njihovih sekundarnih naloga nakon što to saznaju. Ako ih na ovaj način odbacite i utišate, to znači da o tome neće biti obavešteni.

Međutim, ukoliko odu na stranu vašeg profila, videće da vas više ne prate. Tada vas mogu ponovo zapratiti, a ako ne želite da vas više prate, uvek možete da ih blokirate. Takođe, ta metoda neće sprečiti nekoga koga sklonite sa liste pratilaca da vidi vaše javne tvitove.

twitter
twitter
Foto: Profimedia

Na drugim mestima, Tvitter testira bezbedni režim, koji automatski blokira naloge koji koriste “potencijalno štetan jezik”. Takođe, traže načini za filtriranje i ograničavanje odgovora, pa izgleda da kompanija stavlja veći prioritet na svoje napore protiv uznemiravanja korisnika.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd