fbpx
Skip to main content
Uber

Uber otpušta 3.000 ljudi

Foto: Profimedia
Tužna vest...

Direktorka Ubera, Dara Khosrowshahi je poslala mejl zaposlenima da je ova firma bila prinuđena da u najnovijem talasu otpuštanja radnika otpusti njih 3,000. Ovo otpuštanje dolazi nakon objave finansijskog stanja kompanije i pada cene akcija na berzi, kada se saznalo da im je poslovanje opalo za skoro 80%.

Uber aplikacija
Foto: Profimedia/ilustracija

Sve u svemu, izgubljeno 25% radne snage za manje od mesec dana

Starlink sateliti osvetleli nebo

Starlink sateliti osvetleli nebo

Netfliks ukida neaktivne naloge

Netfliks ukida neaktivne naloge

Elon Mask izjavio da je imao neke "veoma glupe tvitove"

Elon Mask izjavio da je imao neke "veoma glupe tvitove"

Nakon što je Uber pre dve nedelje otpustio 3,700 zaposlenih, odnosno 14% od ukupnog broja, sada je došlo do novog talasa otpuštanja. Ukupno je iz firme otišlo 3,000 ljudi, što nas dovodi do broja od 6,700 ljudi za manje od mesec dana, odnosno 25% radne snage kompanije. Deluje jezivo, ako se zna da je ovo jedan izuzetan startap koji je rastao brzo i širio se globalno.

Pored otpuštanja, Uber će zatvoriti i 45 svojih kancelarija na globalnom nivou. Biće zatvoren tehnološki inkubator, AI laboratorije, a tražiće se i strateške alternative za Uber Works. Potpredsednik kompanije za poslovne strategije će napustiti kompaniju u ovom talasu odlaska. Jedino ko trenutno posluje pozitivno je Uber Eats, ali to nije dovoljno da se pokriju gubici koji su već nastali.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
14 Beograd