Skip to main content
Brenton Tarant

Ubica sa Novog Zelanda je izgovorio jedno IME pre MASAKRA! To je čovek koga obožavaju MILIONI! (FOTO)

Foto: Youtube printscreen/Nine News Australia
Zašto baš on?

Australijanac Brenton Tarant, koji je danas, prema poslednjim procenama, ubio 49 ljudi u džamijama u gradu Krajstčerč na Novom Zelandu, izgovorio je i nešto čudno pre krvavog napada. 

Tarant je uživo snimak svoj teroristički napad, a u jednom trenutku je rekao: "I zapamtite ljudi, pratite Pjudipaja". 

Za ljude koji prate Jutjub zvezde, ime Pjudipaj je veoma poznat. U pitanju je pseudonim jednog od najslavnijih Jutjubera, Šveđanina Feliksa Kjelberga. 

- U pravu sam čuo užasne vesti o događajuma u Krajstčerču. Zgrožen sam i zgađen što je moje ime izgovorila ta osoba. Moje srce i misli su sa žrtvama (njegovog napada), porodicama i svima koji su pogođeni tom tragedijom - napisao je Kjelberg. 

Feliks Kjelberg, Pjudipaj
Feliks Kjelberg, Pjudipaj
Foto: Youtube printscreen/PewDiePie

Ubica je na 18 strana napisao svoj manifest i navodno je naveo da su Donald Tramp i Kendas Ovens, američka političarka, bili njegova inspiracija za masakr. 

Što se tiče Jutjubera Pjudipaja, koji na Jutjubu ima 90 miliona pratilaca, on je nekoliko puta imao rasističke ispade na svom kanalu. Sa druge strane, uglavnom objavljuje humorističke, i snimke koji se bave video igrama. 

Podsetimo, Tarant je krenuo u krvavi pohod na džamije slušajući pesmu posvećenu Radovanu Karadžiću, a na pušci je, između ostalog, napisao imena Kneza Lazara i Miloša Obilića. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd