fbpx
Skip to main content
Testiranje 5G mreže

UPOREDNI TEST: Ovo je razlika između 4G i 5G mreže - ali, po koju CENU? (VIDEO)

Foto: Twitter printscreen/SafwanAhmedMia
Da li je nezaustavljivo?

Peta generacija mreža za mobilne telefone (5G) polako počinje da funkcioniše širom planete. Na ovom kratkom snimku možete videti kako funkcioniše, a za test je korišćen telefon OnePlus 7 pro. 

Kao što vidite, razlika je ogromna - mreža je bar pet puta brža nego 4G. U svakom slučaju, očekivano je da se tehnologija i protok informacija razvijaju munjevito, ali po koju cenu?

Niz zdravstvenih organizacija upozorava da uticaj 5G mreže na zdravlje ljudi još nije dovoljno ispitan. Štaviše, brojne studije već su potvrdile štetnost i 4G mreže, koju trenutno koristimo, a neke od opasnih posledica na ljudsko zdravlje su porast brojnih poremećaja i bolesti, među kojima su rak i tumori, kardiovaskularna oboljenja, hormonski poremećaji, nesanica, depresija, glavobolje, smanjena plodnost. S obzirom na to da 5G mreža zahteva mnogo veću umreženost i znatno veći broj antena, ovi simptomi mogu samo da se pogoršaju. 

Zar je brzina Interneta važnija od zdravlja? Nažalost, ispostavlja se da jeste. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Rajko's picture

Rajko

Ovolika brzina internrta je bespotrebna za korišćenje interneta, ( youtube - a, čitanje novina, igranje igrica kao i za korišćene društvenih mreža ). Za sve to dovoljna je i manja brzina primanja podataka ( downlowad ), bitan je odziv ( ping ) i brzina slanja ( upload ) a brzina primanja podataka može biti i manja (dovoljno je i 5 mbps). A ta se ne vidi u ovom video snimku.

0 | 0

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd