Skip to main content
Foto: Profimedia

Upoznajte Hamako Mori - najstariju Jutjuberku i ginisovog rekordera

Foto: Profimedia
Zanimljivo...

Japanka koja je izgradila kult i bazu obožavaoca online zbog svojih veština igranja video igara prepoznata je kao najstariji YouTube gejmer na svetu u svojoj 90. godini.

Baka gejmer

Hamako Mori, poznata kao „Gamer Grandma“ sa svojih 331 hiljadom YouTube pretplatnika, počela je da igra video igre pre 39 godina. Njen YouTube kanal pokrenut je 2015. godine i ona objavljuje najviše četiri videa mesečno. U svojim klipovima ona radi sve, od unboxing-a novih konzola do prikazivanja svojih igračkih sposobnosti.

Samsung napravio aplikaciju za pranju ruku u okviru Galaxy pametnih satova

Samsung napravio aplikaciju za pranju ruku u okviru Galaxy pametnih satova

Maliciozna aplikacija ugrožava milione android korisnika

Maliciozna aplikacija ugrožava milione android korisnika

Gugl uklonio aplikaciju "Remove Chinese Apps"

Gugl uklonio aplikaciju "Remove Chinese Apps"

Sada je Mori, koja je serijal „Grand Theft Auto“ svrstala među svoje favorite, zvanično najstariji gejming YouTuber na svetu, prema Ginisovoj knjizi rekorda. „Sa ove tačke gledišta, nakon toliko godina života, osećam više nego ikad da je igranje igara ovoliko dugo bio pravi izbor. Uistinu uživam u svom životu – posmatram ga kroz ružičasta stakla“, rekla je Mori u Ginisovom saopštenju za medije.

Mori u svojim video zapisima prikazuje oštar smisao za humor, što se može videti iz naslova jednog njenog videa „elder plays Elder Scrolls V Skyrim“, odnoseći se na popularni naslov igre. Naslovi njenih videa takođe nude iskren uvid u njen život pa tako imamo „90-year-old grandma plays Dauntless“ – koji ima više od tri miliona pregleda – gde Mori gasi svećice na svojoj rođendanskoj torti pre nego što je vlogovanje odvede da se bori protiv čudovišta u igri.

„Danas ću igrati Dauntless“, kaže Mori. „Kada sam počela da igram ovo bilo je tako zabavno i nisam mogla da prestanem. Ne mogu da gledam nijednu drugu igru – sve se vrti oko ove… ponekad završim sa igrom u dva ujutru.“

Mori je takođe decenijama prikupljala razne konzole. Prva koju je posedovala bila je Cassette Vision, koja je izašla u Japanu 30. jula 1981. „Izgledalo je tako zabavno i mislila sam da nije fer ako se igraju samo deca“, rekla je Mori.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd