fbpx
Skip to main content
Žena kuca šifru

Veliki broj Amerikanaca deli šifre sa rodbinom i prijateljima

Foto: Profimedia
Nije poželjno...

U doba kada je socijalno distanciranje dovedeno na najviši nivo u novijoj istoriji i kada se većina komunikacije obavlja samo putem Interneta, veoma je važno zaštiti online privatnost. Međutim, istraživanje koje je sprovedeno u Americi pokazuje da Amerikanci ne mare mnogo za to…

Lozinka
Foto: Profimedia/ilustracija

Kompanija Zebra koja se bavi osiguranjem, napravila je istraživanje svojih korisnika u kome je želela da otkrije koje su njihovi najveći bezbednosni strahovi, ali i da otkrije kakve su njihove navike po pitanju čuvanja šifri i pristupnih parametara za različite servise. Rezultati koje su dobili prilično su zastrašujući.

Naime, pokazalo se da skoro četiri petine Amerikanaca (79 procenata) deli svoje šifre sa osobama van njihovog doma. Najviše se dele šifre za pristup video streaming servisima (35 procenata). Za njima slede servisi za dostavu robe (29 procenata) i muzički streaming servisi (9 procenata). Istovremeno samo 20 procenata Amerikanaca brine o mogućnosti krađe njihovog identiteta ili hakovanja.

U izolaciji stvoren novi trend, svi slikaju pakete i snimaju isporuke

U izolaciji stvoren novi trend, svi slikaju pakete i snimaju isporuke

Svi koji imaju Nintendo Switch dobili su važan apdejt

Svi koji imaju Nintendo Switch dobili su važan apdejt

Odložili su početak nove sezone Fortnajta

Odložili su početak nove sezone Fortnajta

Čak 39 procenata ispitanika koristi istu šifru za sve servise, pa je očigledno da Amerikanci još uvek nisu svesni kakve posledice mogu da budu po njih nakon eventualnog sajber napada. Mnogo više ih je zabrinuto zbog mogućnosti fizičkog upada u dom (33 procenta), ili od požara (28 procenata), dok je samo 13 procenata kao najveći strah navelo mogućnost krađe njihovog identiteta.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd