fbpx
Skip to main content
whatsapp

VELIKI PROBLEM: Wats App izvor lažnih informacija

Foto: Profimedia
Sve je zbog korona virusa...

Sve svetske vlade i zdravstveni zvaničnici trude se da u što kraćem roku informišu javnost o svim dešavanjima vezano za širenje Korona virusa. U tome im izuzetno odmaže internet kojim kruže mnoge lažne informacije, a pogotovo servisi za razmenu poruka kao što je WhatsApp.

Whats App
Foto: Profimedia

Ponovni nadzor nad WhatsAppom

OPRAVDANO: Gugl očekuje povećan broj AI grešaka

OPRAVDANO: Gugl očekuje povećan broj AI grešaka

DALI DOPRINOS BORBI: Gugl pokrenuo sajt koji "predoseća tok" širenja zaraze

DALI DOPRINOS BORBI: Gugl pokrenuo sajt koji "predoseća tok" širenja zaraze

USKORO NA INSTAGRAMU: Poruke koje se same uništavaju!

USKORO NA INSTAGRAMU: Poruke koje se same uništavaju!

Zbog dezinformacija koje se šire nekontrolisano na najvećoj svetskoj platformi za razmenu poruka – WhatsApp, Facebook koji je njen vlasnik odlučio je da je podvrgne ponovnom nadzoru. Poslednje dezinformacije koje stižu sa ove platforme tiču se poluinformacija koje su delom tačne, delom netačne, i sadrže informacije koje su zbunjujuće i izazivaju paniku među ljudima. Pogotovo su problem grupe na WhatsApp-u, jer mogu da okupljaju veliki broj ljudi.

Posebno je sve ovo zabrinjavajuće kada se uzme u obzir da je WhatsApp prešao dve milijarde korisnika pre samo mesec dana, i da je jedan od najaktivnijih servisa koji postoji. Čak su premijeri nekih zemalja odlučili da apeluju na WhatsApp i ljude koji ga koriste da prestanu da šalju neproverene informacije i pogotovo one koje su lažne i podižu paniku.

Od Korona virusa je do sada obolelo preko 284,000 ljudi, a umrlo njih preko 11,800. Situacija se pogoršava iz sata u sat, a najgore je trenutno u Italiji, Španiji, Francuskoj, Austriji i drugim zemljama Evrope. Otkazani su međunarodni letovi, zatvoren je javni prevoz, dok su sva dešavanja, događaji i konferencije ili otkazani ili pomereni za kasnije tokom 2020. godine. Kompanije kao što su Facebook, Google i Amazon otkazali su svoja godišnja dešavanja.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19