Skip to main content
Facebook

Volite da rešavate kvizove na Fejsbuku? To bi moglo skupo da vas košta!

Foto: Profimedia/ilustracija
Niko nije bezbedan.

Fejsbuk osim standardnih opcija, nudi mnogo zabavnog sadržaja, pa su već neko vreme popularni razni kvizovi koji vam proriču budućnost, pokazuju kako ćete izgledati za 30 godina i slične stvari. Ipak, koliko god delovali bezazleno, igranje takvih igrica i kvizova moglo bi vam stvoriti probleme.

FEJSBUK PRAVI VELIKI ZAOKRET! Zvanično saopšteno - Od utorka se OVO menja na svim profilima

FEJSBUK PRAVI VELIKI ZAOKRET! Zvanično saopšteno - Od utorka se OVO menja na svim profilima

Ako niste pažljivi s načinom na koji koristite Fejsbuk, vaši lični podaci mogu da padnu u ruke hakera. Prema CommonSenseMedia, hakeri mogu stvoriti te kvizove da bi od vas nabavili privatne podatke kako bi hakovali vaše račune ili ukrali identitet koristeći se ličnim podacima koje im pruža Fejsbuk.

Fejsbuk oko
Foto: Profimedia

Uz to, takvi kvizovi mogu vas dovesti do web stranica s virusima ili opasnim sadržajem. Prema nedavnom izveštaju CNN-a, ova se praksa koristila u nedavnom skandalu u kojem su ukrajinski hakeri upotrebljavali Fejsbukove kvizove za instaliranje opasnih dodataka na Internet pretraživaču.

Najbolji način da se zaštitite je da ozbiljno shvatite Fejsbuk prevare i samo kliknete na sponlje veze u koje definitivno imate poverenja. Da biste ostali sigurni, možete prijaviti sumnjive stranice, i izbeći web stranice koje vas prisiljavaju da se prijavite ili zatraže dodatnu adresu e-pošte. To što prijatelj deli neki link ne znači da joj možete verovati; ako nešto izgleda sumnjivo, nemojte kliknuti.

Ako ste i dalje zabrinuti zbog zaštite svojih podataka na Fejsbuku, postoje drugi načini zaštite. Možete proveriti svoje postavke privatnosti pomoću Fejsbukovog alata "Vaša privatnost" i prestati da koristite Fejsbuk za prijavu u druge aplikacije.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
15 Beograd