fbpx
Skip to main content
Netflix

ZAOKRET: Netflix planira da otvori BIOSKOP

Foto: Profimedia
Striming nije kraj bioskopa...

"Netflix" je tu da dokaže da striming nije nužno i kraj bioskopa, budući da je doneta odluka da se ponovo otvori kultno njujorško mesto – "Paris Theater", gde će biti prikazivani neki od najprestižnijih filmova sa ove platforme.

POČINJE PROIZVODNJA: Uskoro stiže Ajfon 12 pro?

POČINJE PROIZVODNJA: Uskoro stiže Ajfon 12 pro?

TEŽI POSAO: Osumnjičeni više ne smeju da odaju lozinke

TEŽI POSAO: Osumnjičeni više ne smeju da odaju lozinke

OPASNOST VREBA SA SVIH STRANA: Evo kako da zaštitite svoj NALOG

OPASNOST VREBA SA SVIH STRANA: Evo kako da zaštitite svoj NALOG

Odluka je usledila nakon što su neki veći bioskopi odbili da prikazuju "Netflix" filmove zbog sukoba interesa, te je kompanija odlučila da otvori sopstveno mesto za specijalne događaje i bioskopske premijere. Ovo nije prvi put da je "Netflix" pokazao jasno interesovanje za osvajanje bioskopskih prostora, budući da originalni filmovi postaju važan deo "Netflix" poslovanja, pa se platforma sve više takmiči sa velikim filmskim studijima. Pored toga tu je i konkurencija u obliku drugih streaming platformi, pa bi bioskopi mogli da donesu prednost i u toj trci.

Ulaganje u filmove, a posebno u one koji dolaze od velikih reditelja kao što su "Martin Scorsese i Noah Baumbach", znači i odgovor na želje onih autora koji bi da svoje filmove vide i u bioskopima. "Scorsese" je tako želeo i bioskopsku premijeru filma „The Irishman,“ ali Netflix nije uspeo da se dogovori sa velikim distributerima AMC i Regal, pa je verovatno i to jedan od razloga da se potraže nova rešenja koja bi omogućila da se filmovi nađu u bioskopima pre nego što dođu do pretplatnika na servis.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd