fbpx
Skip to main content
PewDiePie

ZARAĐUJE 15 MILIONA DOLARA: Čuveni Jutjuber najavio gašenje kanala! (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/PewDiePie
Što li se on ljuti?

Prema najnovijim podacima Forbsa objavljenim ove sedmice, švedski gejmer Feliks Avrid Ulf Kjelberg, poznatiji kao PewDiePie, već nekoliko godina za redom nalazi se na listi najplaćenijih zvezda na Jutjubu. Samo ove godine zaradio je oko 15 miliona dolara, ali izgleda da mu u poslednje vreme ne cveta cveće u odnosu s video servisom na kojem se proslavio.

U nedavno objavljenom snimku popularni autor je najavio da će ugasiti svoj Jutjub kanal kada dosegne 50 miliona pretplatnika (trenutno ih ima 49,909 miliona), jer je nezadovoljan najnovijim promenama na tom servisu. Njegovi video zapisi se sve ređe pojavljuju pretplatnicima na početnoj stranici, a najčešće su zamenjeni nezanimljivim videima i takozvanim klikbejt sadržajima za koje Jutjub smatra da ih treba preporučiti korisniku.

Ovu pojavu uočili su i drugi Jutjuberi koji žive od svojih snimaka, i svi zajedno primećuju da su im novi sadržaji slabije vidljivi i manje gledani od prošlih. Jutjube je, kažu, značajno promenio prikaz videa na početnoj stranici i sada se do njihovih sadržaja teže dolazi. Takođe, primetili su da je nekim pretplatnicima servis samostalno ugasio pretplatu na njihove kanale.

Iz Jutjuba su odgovorili na ove optužbe navodeći da ništa nisu menjali što se tiče algoritama za preporuke sadržaja, te da je njihova istraga pokazala da misteriozno gašenje pretplate na kanale ne postoji. Hoće li ovaj spor poslati u penziju jednu od najvećih internet zvezda, ili će pronaći zajednički jezik, videćemo uskoro, kada PewDiePie neminovno dosegne tih 50 miliona pretplatnika.

Iskreno, neki ljudi, poput njega, su stvarno alavi na novac.

Pročitajte OVDE koji je razlog eksplozije u telefonu Samsung Galaxy note 7. 

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd