fbpx
Skip to main content
LG

ZBOGOM LG! Kompanija gasi odeljenje za proizvodnju mobilnih telefona

Foto: Profimedia
LG je rano ušao na tržište mobilnih telefona sa brojnim inovacijama, uključujući kamere sa veoma širokom uglom, a 2013. godine je bio treći proizvođač pametnih telefona u svetu, iza Samsunga i Apple-a

Južnokorejski LG electronics će ugasiti svoje odeljenje za proizvodnju mobilnih telefona, pošto nije uspeo da nađe kupca za njega, što znači da je to prvi veliki proizvođač koji se potpuno povlači sa tržišta.

LG će svoj tržišni udeo u Severnoj Americi od 10 odsto prepustiti Samsungu i Apple-u. Analitičari očekuju da će Samsung bolje moći da pokrije upražnjeno mesto na tržištu jer, za razliku od Apple-a, u ponudi ima više telefona srednjeg cenovnog ranga, u kojem je svoje proizvode nudio i LG.

LG
LG
Foto: Profimedia

Odeljenje za pametne telefone ove kompanije iz Južne Koreje u poslednjih šest godina nagomilalo je gubitak od 4,5 milijardi dolara. Kompanija će sada moći da se fokusira na rast u segmentima električnih vozila, povezanih uređaja i pametnih domova.

LG je rano ušao na tržište mobilnih telefona sa brojnim inovacijama, uključujući kamere sa veoma širokom uglom. Na vrhuncu je bio 2013. godine, kada je bio treći proizvođač pametnih telefona u svetu, iza Samsunga i Apple-a.

Kasnije su njegovi najbolji modeli imali seriju softverskih i hardverskih promašaja, što je dovelo do pada prodaje u kombinaciji sa sporijim tempom softverskih osvežavanja. Analitičari smatraju i da je LG zakazao u oblasti stručnosti u marketingu u poređnju sa kineskim rivalima.

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd