fbpx
Skip to main content
Baterija koja se puni na smartphone

TELEFON PRAZAN, A VI ŽURITE! Ovako možete napuniti bateriju na brzinu: 4 SUPER TRIKA!

Foto: Profimedia/ilustracija
Vrlo korisni saveti!

Dok naši mobilni telefoni postaju sve jači i jači, a ekrani sve veći, baterije ne uspevaju jednakom brzinom da slede taj rast. Nije retko da na kraju dana tražite punjač, bez obzira kakav model telefona imali.

Ali kada vam je dan potpuno ispunjen poslom i drugim obavezama, vreme za punjenje telefona često vam je svedeno na minimum. Na primer, ako jurite s jednog sastanka na drugim, možda imate samo pet minuta za punjenje telefona pre nego što opet morate da krenete, piše Popular Science.

SAMSUNGOVI GALAXY S8 I S8+: Ulaze u masovnu proizvodnju, a evo i po čemu će se razlikovati! (VIDEO)

Dakle, želite da "ulijete" što više energije u baterije za što kraće vreme. Sledite ove korake kako da što uspešnije napunite telefon za vreme kratkih pauza, pa će mu ostati struje do kraja dana.

Pametni telefon na punjaču
Foto: Profimedia

1. Koristite način rada za let u avionu. Jedan od najdelotvornijih načina da brzo napunite telefon jeste da ograničite količinu struje koju troši dok se puni. A najbolji način da to učinite jeste da ga prebacite na način rada u avionu čim počnete da ga punite. Ovaj potez je delotvorniji nego što možda mislite. Bez trošenja energije na konstantno proveravanje bežične mreže, ažuriranja aplikacija i rada da ostane stalno spojen na mrežu, vaš telefon troši daleko manje nego što je uobičajeno.

ŠOK ZA LJUBITELJE NOKIE 3310: Neće moći da se koristi u svim zemljama - evo da li je Srbija među njima (VIDEO)

Mislite o punjenju telefona kao o punjenju kade – kada će se puno brže napuniti ako nigde ne curi i ako je odvod čvrsto začepljen. Istina, nećete dobijati nikakve poruke niti pozive dok ste u takvom modu, ali ako ga punite samo par minuta, žrtva se isplati.

2. Ne proveravajte svaki čas svoj telefon. Već smo spomenuli mod za avion, ali sve što ste obično radili da biste uštedeli bateriju poboljšava i brzinu punjenja. To uključuje i odupiranje iskušenju da proveravate svoj telefon svaka tri minuta da vidite koliko se napunila baterija. Veliki, dobro osvetljeni ekrani na modernim pametnim telefonima dosta su zahtevni po pitanju energije, pa ne proveravajte poruke, a ne radite ni bilo šta drugo dok vam se telefon puni. Dakle nema igranja, gledanja videa, slušanja muzike ili razgledanja albuma fotki.

HTC mobilni telefon
Foto: Profimedia

3. Uključite ga u pravu utičnicu. Bez sumnje je praktično samo priključiti telefon na laptop, posebno ako vam utičnica nije pri ruci. Ali količina energije koju će vaš telefon dobiti USB kablom nije ništa u poređenju sa količinom direktno iz utičnice, iako konkretne razlike variraju ovisno o tehnologiji. Ako već morate da punite preko računara, onda pronađite što novije, jer svaki noviji USB standard ima veći kapacitet prebacivanja energije.

NOMOFOBIJA: Strah od gubitka mobilnog telefona

4. Kupite telefon koji se brzo puni. Tehnologija brzog punjenja prošilila se po celom tržištu, osim za Ajfon (za sada). Ako želite telefon koji je u stanju duže vremena normalno da funkcioniše posle samo par minuta punjenja, potražite one koji nude tu mogućnost sledeći put kada budete kupovali novi.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd