Utorak 19. mar 2024.
Odbijene uloge

OVE ULOGE NISU BILE NAMENJENE NJIMA: Naše kultne serije i filmovi mogli su biti potpuno drugačiji

Foto: YouTube/printscreen
Top 5 odbijenih uloga u tv ostvarenjima domaće kinematografije

Da se karijera gradi na odbijenim ulogama, potvrđuje činjenica da su mnogi naši glumci producentima i rediteljima otkazali saradnju, ili je pak, nisu želeli.

Kao glavne uzroke odbijanja saradnje navodili su najrazličitije razloge, od onih da to nije uloga za njih, brojnih poslovnih obaveza, pa do malog honorara. 

Pred vama je top 5 odbijenih uloga u tv ostvarenjima domaće kinematografije.

5. Nikola Simić (Dimitrije Mita Pantić u seriji "Bela lađa")

Uloga Dimitrija Mite Pantića u serijalu "Tesna koža" proslavila je Nikolu Simića, ali on je odbio da u seriji "Bela lađa" tumači lik najpoznatijeg mlađeg referenta, jer je u to vreme radio na dve tv serije. Umesto Simića, Pantića je igrao glumac Petar Kralj. 

4. Dragan Bjelogrlić  (Anđeo u filmu "Mi nismo anđeli")

Poznati filmovi "Crni bombarder" i "Mi nismo anđeli" snimani su u isto vreme, pa glumac Dragan Bjelogrlić nije mogao da prihvati ponudu Srđana Dragojevića. Umesto Bjelogrlića, u prvom delu, a i u ostalim nastavcima, lik Anđela tumačio je slikar Uroš Đurić.

3. Sergej Trifunović (kujundžija Mane u filmu "Zona Zamfirova")

Sergej Trifunović odbio je glavnu ulogu, kujundžije Maneta, u filmu "Zona Zamfirova", pa je umesto njega ova uloga dodeljena glumcu Vojinu Ćetkoviću.

2. Lepa Brena (Nina Andrejević u seriji "Bolji život")

Verovali ili ne, uloga čuvene lepotice Nine Andrejević u seriji "Bolji život" bila je namenjena, prvobitno, Lepoj Breni. Pevačica je zbog brojnih turneja krajem osamdesetih morala da odbije angažovanje u kultnom tv ostvarenju, a umesto nje posao je prihvatila Snežana Savić.

1. Vojin Ćetković (Vojkan u seriji "Otvorena vrata")

Tek svršenom studentu glume, Vojinu Ćetkoviću, ponuđena je uloga bolešljivog Vojkana u kultnoj seriji "Otvorena vrata", međutim, glumac, smatrajući da nije dovoljno sazreo za takav zadatak je odbio saradnju na seriji, a na njegovo mesto je angažovan Nikola Đuričko.

MOŽDA NISTE ZNALI: Ovi srpski glumci bili su ŽENE (FOTO/VIDEO)

Serije i filmovi sa naše liste godinama traju i iznova i iznova mame pažnju starih i novih gledalaca.

Nameću se brojna pitanja, a jedno od njih je - Kako bi tv ostvarenja koja volimo izgledala da su planirani glumci, ipak, prihvatili uloge?

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd