fbpx
Skip to main content
Bioskop

Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 5. do 11. novembra.

Foto: Profimedia
Pogledajte!

Ove nedelje se na repertoaru nalaze dva nova naslova, jedan prenos baleta i filmovi u okviru festivala Slobodna zona:

1. "The Doorman" - Po povratku iz borbe, žena počinje da radi kao portir u zgradi u Njujorku, gde se sprijatelji sa jednom porodicom. Ali, kada banda lopova odluči da napadne tu porodicu i oduzme im sve njihove dragocenosti, ona je sve što stoji između njih.

The Doorman
The Doorman
Foto: Promo

2. "Streljcov" - Inspirisan istinitim događajima, Streljcov je priča koja će vas uveriti da se snovi ostvaruju. Do svoje dvadesete godine Eduard Streljcov je imao sve o čemu se može sanjati: talenat, novac, slavu i ljubav. On je zvezda u usponu sovjetskog fudbala. Cela zemlja očekuje pobedu od nacionalnog tima na predstojećem Svetskom prvenstvu gde će Streljcov da se suprotstavi velikom brazilskom fudbaleru Peleu. Međutim, neprijatelji sportiste uništavaju njegovu karijeru nekoliko dana pre nego što tim krene na događaj. Kada se čini da se njegova sportska karijera zauvek završila, Streljcov mora ponovo da uđe na teren i dokaže da je pravi šampion koji zaslužuje svačiju ljubav.

Streljcov
Streljcov
Foto: Promo

3. "Romeo i Julija" (Boljšoj na bis) - Aleksej Ratmanski vraća se na moskovsku scenu sa svojom novom produkcijom Šekspirovog klasika. U Veroni, rivalstvo između porodica Kapuleti i Montegi donosi krvoproliće u gradu. Kada Kapuleti organizuju maskembal u čast njihove ćerke Julije, Romeo Montegi i njegov prijatelj Merkucio prisustvuju inkognito zbog mržnje koja kida ove dve kuće. Romeo i Julija se ludo zaljubljuju i zbunjeni su kad shvate da pripadaju rivalskim porodicama. Vanvremenska priča Vilijema Šekspira, napisana 1595. godine, oduzima dah koreografijom i sjajnim uspehom Sergeja Prokofjeva. Njegovim poznatim melodijama, ritmičkom raznovrsnošću i univerzalnim temama, ova priča o nemogućoj ljubavi ostaje vanvremenski favorit, i ona je jedan od svetskih najpopularnijih baleta. Zvezdani nastupi Aleksandra Volčkova i Ane Nikuline dali su poseban sjaj ovom remek delu, učinivši besmrtnu priču o ljubavnicima iz Verone nezaboravnim iskustvom.

Romeo i Julija
Romeo i Julija
Promo

SLOBODNA ZONA - ovogodišnji 16. po redu Festival Slobodna zona u Cineplexx Niš bioskopu od 5. do 10. novembra. Karte su u prodaji na blagajni bioskopa.

Slobodna zona festival
Slobodna zona festival
Foto: Promo

Filmski festival SLOBODNA ZONA osnovan je 2005. godine sa idejom da se kroz popularizaciju angažovane kinematografije, koja nije deo uobičajenog bioskopskog repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumevanje aktuelnih društvenih pojava i problema u svetu, zemlji i regionu. Ove godine Cineplexx Niš bioskop biće domaćin ovog festivala u periodu od 5. do 10. novembra, koji se istovremeno organizuje ubila jedno i u Beogradu i Novom Sadu. Festival će 5. novembra svečano otvoriti svetska bioskopska premijera filma "Idiot Prayer" u bioskopu Cineplexx Niš u 19 časova.

Sve informacije o projekcijama možete naći na www.cineplexx.rs

SD događaji

SD vesti

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd