fbpx
Skip to main content
Dodela nagrada Svetislav Milić

BRAVO! Ova vest je dokaz da u Srbiji rastu generacije na koje ćemo biti ponosni, a Jelenina priča je PORUKA za sve mlade

Foto: Dino Dervišić
Dodela nagrada „Svetislav Milić-mladima od srca”

U petak, 15.11.2019. su na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu po prvi put dodeljenje nagrade "Svetislav Milić - mladima od srca". Ceremoniji dodele nagrada prisustvovalo je oko 450 zvanica, među kojima brojni predstavnici različitih značajnih institucija naše zemlje. 

Među ovogodišnjim laureatima našla se i učenica privatne Gimnazije „Kreativno pero“, Jelena Tomašević, kao dobitnica specijalnog priznanja u oblasti aktivizma. Ona je ovog leta odsekla svoju kosu i donirala je devojkama koje boluju od raka dojke. Pored toga značajna su i njena učešća u organizaciji klimatskih štrajkova u Beogradu, čime je i svoju školu upisala u spisak institucija učesnica u ovom svetskom pokretu za održivu budućnost. Ipak, kako ističe, njoj je obrazovanje na prvom mestu, pa tako ima i preko 50 različitih priznanja i nagrada na takmičenjima iz različitih oblasti. Najznačajnije i najdraže su joj one sa republičkih takmičenja iz osnovne i srednje škole.

Dodela nagrada Svetislav Milić
Foto: Dino Dervišić

Pored Jelene, ostali dobitnici specijalnih priznanja su Ana Kitić u oblasti nauka i Nemanja Kostić u oblasti IT i programiranja. Nagradu za instituciju godine dobila je Gimnazija „Svetozar Marković" iz Niša, čija su čak dva učenika bili laureati ove godine. Veljko Đurić, učenik prvog razreda ove Gimnazije, dobio je nagradu u oblasti nauke i obrazovanja, a Danilo Đokić u oblasti humanitarnog rada i mirne borbe za ljudska prava. Vuk Bibić, student dva fakulteta iz Niša, takođe je dobio nagradu u oblasti nauke i obrazovanja.

U oblasti kulture i umetnosti, nagradu je dobio Nemanja Kovačević mladi novinar iz Užica, a nagradu u oblasti sporta dobio je paraolimpijac Nemanja Tadić. Specijalnu plaketu mira dobila je Tamara Vučić, supruga aktuelnog predsednika republike Srbije koja je i prisustvovala ceremoniji.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd