Utorak 19. mar 2024.
Branka Veselinović

"KONAČNO SLAVIMO ŽIVOT!" Ovako je izgledao 100. rođendan Branke Veselinović u JDP-u! (FOTO)

Foto: E-stock/Katarina Mihajlović
Glumicu na kraju savladale suze.

Slavna srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica Branka Veselinović 16. septembra je napunila 100 godina, a rođendan je proslavila u svom domu u Beogradu. Slavlje povodom stotog rođendana slavne glumice danas je upriličeno i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde su se okupili brojni glumci i javne ličnosti sa kulturne scene.

Jugoslovensko dramsko pozorište danas u 12 časova obeležava stoti rođendan članice prvog ansambla JDP-a i najstarije glumice u Srbiji.

IZMEĐU ZABORAVA I VEČNOSTI: Jelena Dimitrijević - najzanimljivija žena srpske kulture! (FOTO)

Branka Veselinović
Foto: e-stock agency/Katarina Mihajlović

Govore na proslavi u Brankinu čast drže: Irfan Mensur koji čita pismo Voje Brajovića, Jagoš Marković, Seka Sablić, Vojin Ćetković, Aleksandra Janković koja čita tekst Rade Đuricin, kao i Branka Petrić.

- Posle niza tužnih događaja, konačno slavimo život - započeo je svoj govor Vojin Ćetković, posle čijih su se uvodnih reči svi naježili.

Branka Veselinović
Foto: e-stock agency/Katarina Mihajlović

Inače, ono što je zanimljivo, ali i jako dirljivo budući da slavna glumica nema dece, jeste da je Branka na ovaj događaj došla sa lutkom koju svuda nosi sa sobom otkako ju je dobila iz Rusije 1956. godine, a sa kojom je, kako nam je otkrila, proputovala ceo svet. Lutka ju je pratila na svim humanitarnim akcijama, u svim pozorištima...

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd