Utorak 19. mar 2024.
Emisija Studio

"NAŠA MUZIČKA PRODUKCIJA JE JEDNA OD NAJBOLJIH NA SVETU" - Stefan Milenković večeras u Studiju uz Van Goga, Petra Grašu i Tončija Huljića

Foto: Skymusic
Emisiju potpisuje Skymusic

- Naša muzička produkcija je bez skromnosti ili preterivanja je jedna od najboljih na svetu. Imamo mnogo iskustva, imamo strast, opremu, ljude, profesionalce koji imaju ekspertizu, prosto jedan savršen spoj - rekao je svetski priznati violinista Stefan Milenković povodom svog gostovanja u Studiju večeras u 21 sat na RTS1.

- Fenomenalno, zaista sam oduševljen i mogao bih ovako još pet dana! - dodao je Milenković, koga će gledaoci ovog muzičkog šou programa videti u jednom potpuno drugačijem, neobičnom izdanju. Naime, on će se na sceni pridružiti Zvonimiru Đukiću Đuletu, sa kojim će zajedno izvesti nekoliko najvećih hitova benda Van Gog - u novim aranžmanima, u neobičnom spoju rok muzike i klasike. 

Gosti Studija su i još dva poznata izvođača, omiljena među publikom sa ovih prostora - Petar Grašo i Tonči Huljić.

Emisiju potpisuje Skymusic, produkcija koja stoji iza regionalne dodele muzičkih priznanja Music Awards Ceremony (MAC), na koju se Studio konceptualno i produkcijski nadovezuje. Osim starih hitova u novim aranžmanima, premijera pesama i promocije mladih muzičkih talenata, ovaj šou program prikazuje i svu moć i kreativnost najsavremenijih trendova trehničke produkcije.

Za potrebe emisije, u studiju Studija primenjena je moderna tehnika koja se uglavnom koristi prilikom mapiranja zgrada i objekata - video mapiranje muzičara i prostora projektorom od 40000 ANSI lumena.  Kompletna scenografija se u svakom trenutku adaptira prema izvođaču i pesmi, a specifični ambijent kojim se dočarava numera postiže se varijabilnim LED RGB kuglama. U Studiju je primenjena još jedna revolucionarna tehnologija koja se koristi samo u visokobudžetnim korporativnim prezentacijama - projektovanje video materijala na transparentne holo-folije. 

Skymusic
Skymusic
Foto: Skymusic

Tonči Huljić oduševljen je studiom emisije, i otkrio je da su ga prostor i tehnika koje je video odmah inspirisali:

- Ono što sam video u Studiju je nešto gde želim snimiti sledeći spot za moju instrumentalnu karijeru. Definitvno će to biti sa tehnikom koju sam video ovde, jer je nigde drugde nisam video.

Petar Grašo će na klaviru izvesti nekoliko numera, i to na studijskoj verziji popularnih ''medijskih kocki'', koje se inače nalaze u svim vodećim muzičkim arenama. Grašo će premijerno izvesti i deo nove, još neobjavljene pesme "Inamorana", koja je plod njegove i Tončijeve muzičke saradnje, i nalazi se na Huljićevom istoimenom novom albumu.

Skymusic
Skymusic
Foto: Skymusic

Osim najvećih domaćih i regionalnih zvezda, svaka emisija predstavlja i po jednog mladog, talentovanog izvođača, a pesmu koja je specijalno komponovana za Studio, izvešće mlada pevačica Hristina.

Kako izgleda kada tri velike regionalne zvezde i jedan svetski poznati izvođač ukrste glasove, note i instrumente, i sve to u produkciji koja je u skladu sa najvišim svetskim standardima - saznajte večeras u 21 sat na RTS1 u muzičkom šou programu Studio!

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd