fbpx
Skip to main content
Balkanophonia

NIŠVIL 2020 ONLINE - Drugo veče: Pozorište, Galeas, Balkanophonia i Slide Ride

Foto: Promo
Uprkos pandemiji!

U sklopu programa Nisville 2020 ONLINE, u petak (druge večeri), su pozornici u niškoj i – bez prisustva publike, ali uz live streaming putem nisville web sajta – izvedene predstave  "Izolationist" trupe New Network i "You and me" (po motivimas fima "Šta se dogodilo sa Baby Jane") – koprodukcija Pan Teatra i Bitef teatra  - čiji su autori Branka Stojković i Olivera Viktorivić koje i tumače uloge, a u superviziju je uradila Mirjane Karanović.

Predstava You and Me
Predstava You and Me
Foto: Promo

U muzičkom delu programa prvi je se predstavio  sasatav "Galeas"  koji predvodi britanski  gitarista italijanskog porekla Antonio Marzinotto, koji je između ostalog - već skoro deceniju host džem sešnova u čuvenom londonskom "Nomad Jazz Clubu" i jedan od najcenjenijih džez pedagoga u Velikoj Britaniji.

Galeas
Galeas
Foto: Promo

Usledio je nastup world music sastava "Balkanophonia" čiji je osnivač - gitarista i kompozitor  Nikola Starčević – muzičkim sladokuscima poznat kao član porodičnog gitarskog trija "Balkanske žice", a članovi benda, među kojima je i drgi brat Željko Starčević na basu – svirali su na mnogim world music i jazz  festivalima širom sveta. Muzika koju izvode je spoj balkanske, ciganske, latino, klasične, pop i rok muzike.

Balkanophonia
Balkanophonia
Foto: Promo

Program je zatvorio domaći blues band "Slide Ride" koji je od početne ideje sviranja blues standarada veoma brzo stvorio autorski repertoar.

 

SD događaji

SD vesti

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd