Skip to main content
Plants Air

Novi poziv za umetnike: rezidencijalni program u Plovdivu

Foto: Promo
Imaće zadatak da osmisli jedno ili više umetničkih dela.

Nova šansa za umetnike da putuju, inspirišu se i realizuju svoje ideje je umetnički rezidencijalni program u Plovdivu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture. 

Tokom trajanja rezidencije, u periodu od avgusta do oktobra, odabrani umetnik boraviće mesec dana u bugarskom gradu Plovdivu, gde će imati zadatak da osmisli jedno ili više umetničkih dela koja će biti kreirana i predstavljena u okviru programa Plovdiv 2019 – Evropska prestonica kulture. 

Da bi se umetnici prijavili potrebno je da se bave nekim od navedenih oblika umetnosti: vizuelna umetnost, digitalni mediji, arhitektura, izvođačka umetnost, umetnost u javnom prostoru, dizajn...

Koji su još uslovi za prijavljivanje na rezidencijalni program u Plovdivu možete pronaći na OVOM linku.

Prijave se šalju na mejl adresu plantsair@ns2021.rs  kao i sva dodatna pitanja, najkasnije do 16. avgusta 2019. u ponoć. 

Rezidencijalni program u Plovdivu realizuje se u okviru "Plants air" programa, iza kog stoji "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture", a u saradnji sa organizacijom "ADATA Air" iz Plovdiva.

Organizacija "ADATA AiR" ima umetnički rezidencijalni program koji se sprovodi u Plovdivu – Evropskoj prestonici kulture za 2019, sličan programu "Plants air". Program ima za cilj da omogući prostor za kreativnu razmenu i priliku za umetnike da putuju, stvaraju inspirisani drugim prostorima i kulturama i razmenjuju iskustva sa umetnicima iz drugih Evropskih prestonica kulture. 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD događaji

SD vesti

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd