Utorak 19. mar 2024.

Otvorena izložba slikara Velimira Iliševića u Galeriji Belgrade

Izložba slika će u Beogradu biti otvorena do 30. aprila

Izložba slikara Velimira Iliševića pod nazivom „Uočljivo korijenje“ otvorena je danas u galerijskom prostoru LAG tržnog centra Galerije Belgrade. Serija slika predstavlja rezime Iliševićevog premišljanja o slikarstvu, dok izbor motiva simboliše razvoj i ukazuje na njegova buduća dostignuća.

Slikar Velimir Ilišević živi i radi u Švajcarskoj i Berlinu, a njegovi radovi izlagani su u prestižnim galerijama i institucijama širom sveta. Na izložbi u Galeriji Belgrade, posetioci će imati priliku da uživaju u njegovim delima nastalim tokom proteklih nekoliko meseci, a koji je trebalo da budu premijerno prikazani u Berlinu. 

Kako je i sam Ilišević objasnio, od maja prethodne godine provodio je vreme slikajući u dvorištu kuće na Velikom Planičištu, nadomak Prijedora, odakle i potiče, te skoro i ne primetivši redukciju izazvanu pandemijom. Smatra da svakodnevnim radom i posmatranjem onoga što je u našoj neposrednoj blizini, mašta stvara nebrojena umetnička dela, transformišući viđeno u slojevite i tajnovite prikaze.

Izložba slika Velimira Iliševića „Uočljivo korijenje“, premijerno je prikazana u Prijedoru, dok će u Beogradu biti otvorena do 30. aprila u galeriji LAG, kod ulaza 3 Galerije Belgrade.
 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd