fbpx
Skip to main content
Koncert

Veliki uspeh takmičara iz Srbije na "Festivalu slovenske muzike" u Moskvi

Foto: Srbija Danas
Na 15. jubilarnom međunarodnom takmičenju "Festival slovenske muzike" u Moskvi takmičari iz Srbije postigli su izvanredne rezultate.

Za najuspešnije učesnike u kategoriji solo pevanja i violine gran pri su dobili bas bariton Milan Obradović i violinista Andrej Balaž. Tara Vukadinović je dobila prvu, a Marija Jovanović drugu nagradu u kategoriji klavira. Nina Zubac osvojila je prvu nagradu u kategoriji solo pevanja.

Koncert
Foto: Srbija Danas

Milan Obradović nastupao je u klavirskoj saradnji Anastasije Holc. Naši učesnici su inače pobednici 5. Festivala slovenske muzike u Beogradu i svoj uspeh su potvrdili u završnoj etapi takmičenja u Moskvi. Na Festivalu u Moskvi je učestvovalo više od 700 učesnika iz svih slovenskih zemalja.

Koncert
Foto: Srbija Danas

U radu žirija učestvovali su i predstavnici Srbije Vojislav Avramović, predsednik Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije i predsednik žirija u Moskvi, zatim Anastasija Holc, docent i nekadašnji gran pri Festivala i profesor Margarita Vujović. Naš sopran Anastasija Holc održala je pri tome i dva vrlo posećena solistička koncerta u Moskvi.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD događaji

SD vesti

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd