Skip to main content
Šon Dauer izložba

Dom omladine Beograda ponosno predstavlja samostalnu izložbu britanskog umetnika Šona Dauera

Foto: Promo
Izložba pod nazivom "Razgovor duž auto-puta Bratstva i jedinstva" održaće se u periodu od 28.02 - 18.03.2017.

Izložba je zamišljena kao spoj zvuka i skulpture koji istražuje načine na koje se pronalazimo, kako prostorno, tako i kulturološki. Usmereni zvučnici i parabolični reflektori primaju i odašilju misteriozne akustične signale po galeriji; rustični tronošci vibriraju taktilno kroz ostatke političkih govora dok je plesna i fizička kultura transformisana kroz svetlosne šablone.

Neočekivane komponente kombinovane su kako bi nastao celovit ,,soundtrack’’ koji poziva posetioca na duboko istraživanje osobenosti zvučnog, osetnog i vizuelnog iskustva. Vizuelne i fizičke teme mogu biti obrađene u celovitosti ili pojedinačno.

U ČAST 70 GODINA BDP-a: Premijerno izvedena predstava "Pomorandže za zbogom"!

Naziv izložbe se odnosi na auto-put E70, takozvani put Bratstva i jedinstva, arteriju kulturne i ideološke komunikacije u bivšoj Jugoslaviji. Dauer je prvi put posetio Beograd 1990. godine sa Bou Gamelan ansamblom kada je u okviru BITEF-a izveo veliki muzički i pirotehnički performans u napuštenoj električnoj centrali na Dorćolu. Od tada, Dauer je u svom radu nastavio da kombinuje skulpturu, performans i zvuk kako bi uključio publiku u dinamična prostorna, akustička i vizuelna iskustva. Konstruktivizam u kombinaciji sa urbanim pejzažem Beograda ostavio je duboki trag na Dauera. Nedavnim posetama Beogradu je osnažio svoju želju za delanjem kroz kulturni dijalog.

Šon Dauer plakat
Foto: Promo

Šon Dauer (rođen 1965. godine) živi i stvara u Londonu. Nedavni projekti, koji istražuju fizičke i prostorne aspekte zvuka, su: "On Air" u Bikonsfild galeriji u Londonu (2015. godine), "The Voyeur’" u De la Var paviljonu u Bekshilu (2012. godine) i "Musik für Barbaren und Klassiker" u Netverk centru u belgijskom gradu Alstu (2010. godine).

Izložbu su pomogli Legat Franklin i Karić Fondacija.

ČEKAJU VAS BROJNA IZNENAĐENJA: Počinje 64. Martovski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

Promocija monografije Šona Dauera će se održati u Domu omladine Beograda 17.03.2017. godine u 19:00.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD događaji

SD vesti

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd