Skip to main content
Đule Van Gog

ROĐENDANSKA LAVINA VAN GOGA: Akustično zagrejali, pa električno RAZVALILI Belexpo centar! (FOTO, VIDEO)

Foto: Teodora Ćirić
Vrhunski spektakl, specifičan koncept i gomila iznenađenja za najprobirljivije fanove!

Grupa „Van Gog“ je spektakularnim beogradskim, nesvakidašnjim koncertom podeljenim u dva dela, u prepunom Belexpo centru, pred 6.000 fanova obeležila jubilarni rođendan, odnosno 30 godina postojanja. 

VRUĆE NA VAN GOGU: Koncert u punom jeku, a evo koga smo od poznatih zatekli tamo (FOTO

Neobično koncipiran događaj počeo je DJ setom, a za zagrevanje je bio zadužen Branko Rock & Hair. Dok je kiša rominjala, fanovi benda su nemilice punili dvoranu, a prava erupcija oduševljenja nastala je kad je, baš kako je i predviđeno, u 21.15 časova bend izašao na scenu i otpočeo akustik set.

Van Gog
Foto: Teodora Ćirić

Uprkos tome što se krenulo „bez struje“, sve je prštalo od energije, pa je taj deo koncerta poprilično odudarao od klasičnog „unplugged“-a u kamernim uslovima. Bend u klasičnom sastavu (Đule, Srba, Cvika, Bane) u akustičnoj varijanti je bio pojačan – kao gitarista, priključio se producent Voja Aralica, dok je za klavijaturama bila Sanja Đuričić.

Van Gog
Foto: Teodora Ćirić

„Viline vode“ su, posle uvodne grmljavine, otvorile rođendansku žurku, da bi, odmah zatim, cela hala uz bend pevala „Mamu“. „Čast nam je da ovu noć delimo sa vama“ – poručio je Đule posle balade „Šta ako“.

Nizali su se „laganići“ – „Opasan ples“, „Zemlja čuda“, međutim, energetski naboj je bivao sve veći. „Od nekih pesama ćemo se večeras oprostiti, a neke dočekati raširenih ruku. Jedna od njih je 'Otkad te nema“, najavio je Đule numeru koja se efektno prelila u „Za godine tvoje“. Harizmatični frontmen je non stop bio u pokretu, trudeći se da ne zapostavio nijedan deo publike koja je okruživala binu.

„Osećam se kao da nam je ovo prvi koncert u karijeri. Hvala vam što čuvamo duh smislenog. Hvala vam što ste večeras na ovom mestu, a ne na onom drugom“, lucidno se obratio Đukić, jasno aludirajući na drugi veliki koncert te večeri, koji se odvijao u neposrednoj blizini. Ubrzo se prošetao kroz publiku, i to dok je plovio „Brod od papira“, a akustični blok efektno je okončan tako što je bend samo nagovestio temu „Neko te ima“.

Van Gog
Foto: Teodora Ćirić

Dobro atmosferu do početka električnog seta držao je DJ Puki, da bi se grupa, po povratku na binu, pokazala u svom najmoćnijem izdanju. „Strujni“ deo, koji je potrajao čak dva sata, zadovoljio je i najprobirljivije „Van Gog“ fanove s obzirom da je sadržao nekoliko sjajnih noviteta u set listi iz svih faza rada benda. Već je početak („Neumeren u svemu“) najavio takav „kurs“.

Van Gog
Foto: Teodora Ćirić

Za zaljubljenike u ranu fazu rada grupe, pored njihovog prvog velikog hita „Tragovi prošlosti“, prava poslastica bio je „Tvoj smeh“, koji još od te '86, interesantno, nikad nije bio na koncertnom repertoaru! Sjajna osveženja su, između ostalog, bila i „Glas“ i simbolična „Rođendan“, pesma himničnog refrena koja zaslužuje konstantnu prisutnost u set listi.

Tresao se Belexpo centar uz, „Puls“, „Kiselinu“, „Put“, a da emocije „plivaju“ tu su bile „Zamisli“, „Polje snova“, „Prva i poslednja kap“... U slavljeničkoj noći Đule nije propustio da spomene i u dvorani prisutnog prvog pevača grupe Gorana Milisavljevića, kao i bivše basiste, Dragana Popovića i Dragana Ivanovića.

Van Gog
Foto: Teodora Ćirić

„Basna“ i „Spisak razloga“ finiširali su zvanični deo električnog seta, da bi bis započeo još jednim osveženjem – nežnom baladom „Klupko“. Ostatak – očekivano rafalan: „Neko te ima“. „Kolo“, i, naposletku, „Anđele moj brate“. Ovoga puta, ona je posvećena preminulom muzičaru, beogradskoj legendi Peri Ložaču, koji je sahranjen upravo na dan koncerta.

Van Gog
Foto: Vedran Metelko

„Van Gog“ je na blistav način obeležio jubilej, moćnom svirkom „osvojio“ još jedan beogradski prostor i priredio obožavaocima specifičan koncert za pamćenje, a pečat na nezaboravnu noć stavili su DJ Pepe i DJ Mark Wee. 

 

 

 

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD događaji

SD vesti

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd