fbpx
Skip to main content
predstava "Opasna igra"

DA LI BISTE IGRALI OPASNU IGRU? Ova predstava po komadu Branislava Nušića navešće vas da razmislite

Foto: Srbija Danas
Dela Branislava Nušića na publiku ostave uvek poseban trag.

I ovog oktobra, kao i prethodne četiri godine, u pozorištu "Slavija" izvode se dela Branislava Nušića, obeležavajući festival Nušićevi dani u trajanju od 20. do 30. oktobra.

U okviru Petih Nušićevih dana, planirana je izvedba osam piščevih dela, od kojih su polovine praizvedve, što se u našoj pozorišnoj praksi retko dešava.

Festival je otvoren premijerom predstave "Generalna proba Nušića", vodviljske komedije u kojoj troje glumaca tumače dva i po umetnika koji se hvataju u koštac sa piščevim delom "Gospođa ministarka".

Večeras je na programu bila predstava "Opasna igra", u režiji Velimira Mitrovića i u izvođenju ansambla pozorišta "Slavija", a na bini su se našli glumci Branko Đurić, Radovan Miljanić, Milan Caci Mihailović, Vasilija Kokotović, Jelisaveta Karadžić i Miljan Prljeta.

Delo je napisano pre 86 godina, a bazirano je na ljubavnoj priči, prikazanoj na duhovit način. Radnja komada odigrava se u Francuskoj početkom prošlog veka, a režiser je, zajedno sa glumcima, uspeo da premosti veliki vremenski jaz od nastanka teksta do prve verzije ove predstave, savršeno i koncizno prikazavši konzervativan način života u današnjem vremenu.

Adaptacijom se vodilo računa da se postigne konciznost primerena savremenom životu, da se likovi približe današnjim shvatanjima i izoštre komički elementi kojima je Nušić uvek suvereno vladao, kako mnogi kažu - u pozorištu.

Predstava "Opasna igra" proglašena je najboljim komadom na festivalu "Slavija" prethodne 2015. godine.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd