fbpx
Skip to main content
Malezija

ADLIGAT: Izložba fotografija "Malezija: zemlja uspomena"

Foto: Adligat
Pre epidemije korona virusa održan je konkurs "Malezija: zemlja uspomena" za najlepšu fotografiju koju su snimili srpski turisti tokom boravaka u Maleziji.

Umesto izložbe najboljih radova u klasičnoj galeriji, kako je prvobitno bilo planirano, nagrađene fotografije su izložene na virtuelnoj izložbi na zvaničnoj fejsbuk i internet stranici ambasade Malezije. Takmičenje su organizovali Ambasada Malezije i Klub prijateljstva Srbije i Malezije otvoren u okviru Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat".

-Na foto-konkursu je učestvovalo 26 takmičara sa 229 fotografija. Želeli smo da uloženi trud i ljubav koju su autori fotografija pokazali prema našoj zemlji nagradimo, bez obzira na teške okolnosti koje su svima značajno poremetile život. Prvu nagradu je dobila Vesna Mitrović, drugu Ana Mirkovića, a treću Mirela Mrkić. Dodeljene su nagrade i za četvrto i peto mesto Jeleni Kasavica i Ani Anđelković - kaže Nik Adi Arman, otpravnik poslova Ambasade Malezije u Beogradu.

Malezija
Foto: Adligat

-Želeli smo da i u ovom teškom trenutku možda nekome ulepšamo dan magičnim fotografijama iz Malezije, da podsetimo na normalan život kakvom ćemo se, uvereni smo, uskoro svi vratiti i na bogatstvo koje samo putovanja pružaju - kaže Viktor Lazić, predsednik Kluba prijateljstva Srbije i Malezije u Adligatu.

Malezija
Foto: Adligat

Dvanaest učesnika konkursa ušlo je u posebnu kategoriju "istaknutih radova", među kojima su Dalibor Kokić, Vladimir Mitić, Sonja Lapatanov i Slobodan Simović. Nagrađeno je 37 fotografija koje se zbog nečega naročito ističu ili autentično prenose duh maležanskog naroda i države.

Malezija
Foto: Adligat

Najbolji fotografi su, usled trenutne situacije, dobili na poklon turističke vaučere za boravke u Srbiji, vaučere za kupovinu i pakete malezijskih rukotvorina.

Malezija
Foto: Adligat

U udruženju Adligat nalazi se posebna Zbirka Malezije sa publikacijama i predmetima iz ove daleke zemlje. Stotinak publikacija čini najveću specijalizovanu zbirku malezijane u Jugoistočnoj Evropi.

Malezija
Foto: Adligat

-Saradnja na polju kulture, umetnosti, nauke, sporta, obrazovanja - to je cilj Adligata. Povezivanje ljudi, pojedinaca i institucija, izgradnja mostova među narodima i kulturama je najlepši posao čak i u najtežim vremenima - kaže Lazić.

 

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
5 Beograd