Skip to main content
Huawei

AMERI IM NE MOGU NIŠTA! Huawei kupio rusku tehnologiju za prepoznavanje lica

Foto: Profimedia
Gigant samo raste.

Kineski telekomunikacioni gigant Huawei kupio je prava na vlasništvo intelektualne svojine sistema za prepoznavanje lica koje je dizajnirao ruski developer i proizvođač high-tech bezbednosne tehnologije - Vokord.

STIŽU ČETIRI NOVE KNJIGE: Hari Poter u novim avanturama! Oglašavanje Džoane Rouling uzdrmalo planetu

STIŽU ČETIRI NOVE KNJIGE: Hari Poter u novim avanturama! Oglašavanje Džoane Rouling uzdrmalo planetu

Takođe, određeni broj radnika moskovskog Vokorda biće prebačen u Huawei, kao deo sporazuma vrednog 50 miliona dolara, prema izvorima bliskim sporazumnim stranama, navode Vedomosti. Ruski ogranak kompanije Huawei, zajedno sa Huawei Digital Technologies iz Hong Konga, navodno će postati vlasnici prava intelektualne svojine za Vokordove patente za opremu i tehnologiju prepoznavanja lica.

Huavej
Foto: Profimedia/ilustracija

Novoformirana firma bi trebalo da se zove Igl Softlab. Očekuje se da će ruski ogranak preduzeća imati 99,99 odsto novoosnovane kompanije.

Osnovan 1999. godine, Vokord dizajnira softverska i programska rešenja zasnovana na kompjuterskom vidu i inteligentnim algoritmima obrade videa. Kompanija se fokusira na prepoznavanje lica, automatsko prepoznavanje registarskih tablica (ALPR), video analitiku i prepoznavanje uzoraka, video obradu i poboljšanje videa, prenosi PC Press. Od 2017. godine prihodi kompanije iznosili su 113,2 miliona rubalja (1,75 miliona američkih dolara).

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd