Skip to main content
prijatelji

Da li ste ikada primetili ove greške u „Prijateljima“?

Foto: Profimedia
Zanimljivo je da je ova simpatična glumačka šestorka tokom deset godina snimanja napravila i brojne greške koje su uglavnom prošle ispod radara.

Pravi ljubitelji jedne od najpoznatijih američkih humorističnih serija, obožavanih „Prijatelja“, pogledali su sve epizode po nekoliko puta, a budući da je odnedavno dostupna i na "Netflixu", s njom će se upoznati i mlađe generacije.

OPERISAN: O Siniši Kovačeviću brine tim lekara, supruga Ljiljana Blagojević se ne odvaja od njega


Prijatelji
Foto: Profimedia

Glumci često menjaju svoje godine 

Poznata postava – Ros, Džoi, Rejčel, Čendler, Monika i Fibi veoma često su tokom deset sezona mešali broj godina koje imaju, pa je tako nastao niz propusta. 

NEVIĐENI PEH! Filmska kompanija umesto trejlera izbacila CEO film na Internet - nastao OPŠTI haos

Tako je, na primer, Ros Geler, kojeg glumi Dejvid Švimer, pune dve sezone naglašavao da ima 29 godina, a istovremeno su proslavljena dva Božića i Dana zahvalnosti. 

Takođe, u sedmoj sezoni gledaoci su saznali da je Rejčel najmlađa u grupi i poslednja koja je napunila 30. Međutim, u prvoj sezoni su kao najmlađeg lika naveli Džoija. 

BBC uvrstio EXIT na listu najvećih festivala na svetu! (VIDEO)

Nedosledni datumi rođendana

Glumci su se, između ostalog, pogubili u svojim datumima slavljenja rođendana, pa se i tu potkrala greška. Ros u jednoj od epizoda otkriva da mu je rođendan 18. oktobra, dok je u nekoj od prethodnih epizoda naglasio Ganteru da mu je rođendan u decembru.

Greška se dogodila i njegovoj kolegici Dženifer Eniston koja tumači lik Rejčel, a koja kaže da joj je rođendan u maju, međutim u jednoj od epizoda saznajemo kako je u horoskopu Vodolija, što bi značilo da je rođena u februaru.

Otvorena izložba o muzi Salvadora Dalija: Galina uloga je mnogo veća od one koja joj se pripisuje!

Rejčel i Čendler su zaboravili jedno drugo

U pilot epizodi slavnog sitkoma vidimo Rejčel koja u venčanici kao odbegla mlada dolazi u kafić Central Perk. Pritom sreće Moniku, svoju najbolju prijateljicu iz detinjstva koja je istovremeno upoznaje sa svojim prijateljem Čendlerom. 

Međutim, tokom kasnijih retrospektivnih epizoda saznajemo da su se njih dvoje upoznali već u ranijim danima, kada su sa porodicom Geler slavili praznike. 

Ovo se dogodilo prvi put u istoriji Belog Dvora: Lovefest obradovao 200 najvatrenijih fanova! (FOTO)

Fibi i francuski jezik

U poslednjoj, desetoj sezoni Fibi u jednom trenutku otkriva da tečno govori francuski jezik, pokušavajući da nauči Džoija nekoliko fraza za audiciju koja ga čeka.

Međutim, dve sezone ranije, ista ta Fibi ne shvata značenje izraza "sous chef", greškom misleći da je pomoćni kuvar Monikin šef u kuhinji. 

BITEF: Crno opelo za Beli svet

Ros ne voli sladoled

U epizodi pod imenom „Čendler ne voli pse“ tokom sedme sezone, Ros svojim prijateljima otkriva da ne voli sladoled jer je prehladan. 

Ipak, čini se da je Ros tokom prethodnih sezona jeo sladoled i nije imao problema s hladnoćom. Jeo ga je sa svojim kućnim ljubimcem, majmunom Marselom, kao i tokom jednog sastanka sa devojkom i šetnje Njujorkom. 

NAJVEĆA MUZIČKA ZVEZDA JUGE! Obožavali su je, muškarcima je bila fatalna, a posle porodične tragedije sve se promenilo

Brus Vilis prolazi nezapaženo

Muški deo ekipe tokom mnogo epizoda ne krije svoje oduševljenje filmom „Umri muški“ koji zajedno gledaju i po nekoliko puta.

U pomenutom filmu glavnu ulogu igrao je upravo Brus Vilis, koji se kasnije i pojavio u seriji kao Rejčelin partner tokom šeste sezone. Niko od likova ga ne prepoznaje kao glumca iz kultnog filma. 

Nadežda Kirćanski, vizuelna umetnica: "Umetnost je tu da inicira dijalog"

Zbrka oko Rosove nevinosti 

Već u prvoj sezoni ove planetarno popularne serije saznajemo kako je Ros izgubio nevinost tek sa svojom prvom suprugom Kerol.

Međutim, u sedmoj sezoni Čendler kaže da je Ros tokom studiranja spavao s čistačicom iz studentskog doma. 

Šveđani planiraju alternativu Nobelovoj nagradi za književnost

Misterija Rejčelinog ključa

U poslednjoj sezoni tokom epizode „Dan zahvalnosti“ na večeru, koju već tradicionalno priprema Monika, cela ekipa kasni, što je nju jako uznemirilo, pa je zaključala stan i nikome nije dala da uđe. Dok petorka na hodniku smišlja kako da se iskupi, Rejčel se seti kako ima ključ od stana jer ga nikad posle iseljenja nije vratila, a zatim otključava vrata. 

DA LI STE ZNALI DA SU OVI GLUMCI U BRAKU? Studirala je sa Slobodom Mićalović, a onda se udala za kolegu

Međutim, ako ste pažljivo pratili sve epizode, onda znate da je pre tog Dana zahvalnosti izbio problem s plinom u Monikinom stanu, te je domar bio primoran da provali, a zatim i da zameni bravu. To bi značilo da ključ kojim je Rejčel otključala vrata nikako ne može biti ispravan.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd