fbpx
Skip to main content
"Ko to tamo peva"

Kultni KLASICI domaće kinematografije u novom CINEPLEXX GALERIJA BELGRADE bioskopu

Foto: Youtube printscreen/OldClassicGamer
Za sve ljubitelje filmova!

Najmoderniji bioskop u regionu, "Cineplexx Galerija Belgrade" će ekskluzivno organizovati "Dane srpskog klasičnog filma", u okviru kojih će biti prikazana najveća ostvarenja domaće kinematografije. Na velikom platnu novootvorenog "Cineplexx" bioskopa će biti pušteno sedam restauriranih naslova jugoslovenske kinematografije u periodu od 30. oktobra do 5. novembra

DAN KADA JE IVO ANDRIĆ DOBIO NOBELOVU NAGRADU: Reči koje je izgovorio pre 95 godina i sad odzvanjaju

DAN KADA JE IVO ANDRIĆ DOBIO NOBELOVU NAGRADU: Reči koje je izgovorio pre 95 godina i sad odzvanjaju

Naša slavna glumica POTOMAK je Mehmeda-paše Sokolovića, a doživela je VELIKU SRAMOTU pred kraj života

Naša slavna glumica POTOMAK je Mehmeda-paše Sokolovića, a doživela je VELIKU SRAMOTU pred kraj života

Kao što je za Amerikance čuvena Terminatorova: ,"Vratiću se" ili Klarka Gebla: ,"Iskreno, draga, baš me briga" (Prohujalo s Vihorom), za nas su: "Vozi, Miško", ,"I tata bi, sine", ,"Đura će ti oprostiti što te je tukao", ,"Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda", ,"A zvala se sasvim obično: Jagodinka Simonović" i mnogi drugi filmski citati. Činjenica je da su biseri sa velikog platna odavno postali deo rečnika današnjice.

U okviru Cineplexx dana srpskog klasičnog filma će se prikazati sedam kultnih ostvarenja producentske kuće Centar Film: "Maratonci trče počasni krug", "Nacionalna klasa", "Varljivo leto ’68", "Lepota poroka", "Davitelj protiv davitelja", "Nešto između" i "Poseban tretman". Susret nove publike sa ovim klasicima u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu predstavlja pravi spoj klasičnog i modernog i od velikog je značaja za našu kinematografiju.

Ova ostvarenja su oduvek bila voljena među publikom i predstavljaju blago naše kulture. Samim tim, od velike važnosti je bilo sačuvati ove filmove i dati priliku publici da se podseti ili upozna sa velikanima srpskog glumišta, kao i najistaknutijim filmskim stvaraocima sa ovih prostora. Ponovo će se na velikom platnu pojaviti Dragan Nikolić, Milena Dravić, Pavle Vuisić, Zoran Radmilović, Olivera Marković, kao i mnogi drugi istaknuti glumci i glumice koji su obeležili scenu ovih prostora nekoliko decenija unazad.

Kultna ostvarenja digitalno su restaurirana u odeljenju za digitalizaciju i digitalnu restauraciju Jugoslovenske kinoteke u okviru projekta "VIP Kinoteka" koji od 2017. sprovode Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile.

Za više informacija posetite www.cineplexx.rs

 

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Light intensity drizzle
0 Beograd