Skip to main content
Danilo Lazović

Zašto za Danila Lazovića nije bilo mesta u "Kafani kod besmrtnih"

Foto: Youtube Printscreen/PFUKRU 93 BELGRADE
Saradnici i porodica slavnog glumca otkrivaju istinu o njemu.

Prošlo je jedanaest godina otkako je preminuo poznati glumac Danilo Lazović. Publici je poznat još iz serije "Otpisani" a mlađim generacijama u ulogama Šćepana Šćekića i Čerčila iz serija "Srećni ljudi" i "Porodično blago". Ovim ulogama stekao je reputaciju velikog glumca ali i ljubitelja kafana.

Zaostavština Olje Ivanjicki u Istorijskom muzeju Srbije

Kada se slika "Kafana kod besmrtnih" pojavila na Internetu, mnogi su se pitali zašto Danila Lazovića nije bilo na njoj jer je i on poznat glumac i "boem".

Međutim, njegov pravi život bio je dosta drugačiji od uloga koje je igrao na malim ekranima. Njegovi prijatelji i saradnici kažu da on nije bio ljubitelk čašice i kafana. Veoma retko je sedeo u pozorišnim bifeima, i govorio da nema vremena da se bavi beogradskim noćnim životom. 

Objavljen program 64. MARTOVSKOG FESTIVALA!

Lazović je bio porodični čovek i voleo je prirodu. Sa suprugom Brankom ima četvoro dece i da bi obezbedio bolje odrastanje preselili su se na Avalu, daleko od gradske vreve.

Njegova najstarija ćerka Jelena Lazović govorila je kako je to bila najbolja stvar koju je uradio i omogućio im pravo i lepo detinjstvo. Ona dodaje da je njen otac bio patrijarhalan i da je želeo da svoju decu odgoji pravilno i u duhu prave srpske porodice gde je ljubav prema Bogu osnov svega.

POVODOM MARINKOVE GODIŠNJICE: Madžgaljeva porodica dala čitulju - njihove reči SLAMAJU srce!

Danilo Lazović rođen je 25. novembra 1951. godine u Brodarevu. Odrastao je u radničkoj porodici. Na Fakultetu dramskih umetnosti diplomirao je 1974. godine kada je i dobio svoju prvu zapaženu ulogu u seriji "Otpisani". Od tada su se ređale uloge na filmu, televiziji i pozorištu ali ga publika najbolje pamti iz "Srećnih ljudi", "Porodičnog blaga" i serije "Stižu dolari". 

Tokom snimanja poslednje serije umro je 25. marta 2006. godine od infarkta u pedeset petoj godini.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
22 Beograd