fbpx
Skip to main content
Spomenik Majklu Džeksonu

Darko Lungulov i "Spomenik Majklu Džeksonu" na simpozijumu u SAD (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Spomenik Majklu Dzeksonu
Veliko priznanje našem scenaristi i reditelju.

Scenarista i reditelj Darko Lungulov učestvovaće, 4. maja u SAD, sa filmom "Spomenik Majklu Džeskonu", na simpozijumu "Post hladno-ratovski film i medija u istočnoj Evropi" (Post-Cold War Eastern European Film and Media), koji organizuju univerziteti iz Majamija i Sinsinatija.

Simpozijum će, pored filmskih stvaralaca okupiti profesore i naučne istraživače koji se bave filmom istočne Evrope. 

Neke od tema biće "Istočna Evropa, klasični Holivod i izmišljanje ''hladnog rata''", (Eastern Europe, Clašical Hollywoord and the Invention of the Cold War) i "Reditelji iz istočne Evrope u Holivudu" (Eastern European Directors in Hollywood).

Lungulov će, kako je naveo u saopštenju, biti jedan od učesnika simpozijuma, a njegov film "Spomenik Majklu Džeksonu" će zatvoriti ovaj skup. 

U nedelju, 6. maja, taj film će, uz prisustvo reditelja, imati specijalno prikazivanje u art-haus bisokopu Mini Microcinema u Sinsinatiju.

Film "Spomenik Majklu Džeksonu" prikazan je do sada na preko 40 međunarodnih festivala na kojima je osvojio osam nagrada, dok je u SAD dobio nagrade: "Eastern European Film Award" na festivalu Santa Barbara 2015. godina, Gran pri na festivalu u Nešvilu, a Boris Milivojević je na Nešviskom festivalu dobio i Nagradu za najboljeg glumca.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd