Skip to main content
Milena Dravić

DIVA ZA SVA VREMENA: Milena Dravić je jednom osvanula i na naslovnoj strani čuvenog Njujork tajmsa!

Foto: Profimedia
Neprevaziđena.

Velika glumica MIlena Dravić ostvarila je niz antologijskih uloga u jugoslovenskom i srpskom fimu, a prisetila se jednom prilikom i velikih uspeha u mladosti, kada se našla čak i na naslovnoj strani čuvenog Njujork tajmsa.  

POgledajte OVDE zašto je veliki glumac Pavle Vuisić odbio ulogu za životno delo.

- Povod je bio film 'WR - Misterije organizma' Dušana Makavejeva iz 1971. godine, koji je napravio veliki uspeh u svetu, a naročito u Americi. Bila je ogromna podrška filmu u Americi, dobre kritike, ljudi su čak nosili transparente kao podršku. Zbog svega toga došlo je i do medijskog odjeka pa i objavljivanja mojih slika u Njujork tajmsu. Izlazili su tekstovi i fotografije i u drugim svetskim listovima. U londonskom Tajmsu, na primer. U Londonu, u bioskopu u Oksford stritu davao se ovaj film punih dvadeset godina, i svaki put kad bih došla u Englesku, išla bih da vidim da li se i dalje prikazuje. Ja starim, ali film je tu - kazala je za Nedeljnik Milena Dravić.

Film "WR - Misterije organizma" jedan je od najboljih filmova jugoslovenskog "crnog talasa" i bio je na meti cenzure Komunističke partije. Prvi put je javno prikazan u Jugoslaviji 1986. godine, čitavih 15 godina od nastanka, kada je sa njega konačno skinuta cenzura. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd