fbpx
Skip to main content
Bioskop

Domaći legendarni filmovi u Jugoslovenskoj kinoteci

Foto: Profimedia
Od subote u podne do nedelje u ponoć biće prikazano 14 domaćih dugometražnih igranih filmova snimljenih od 1927. do 2009. godine.

"Subotom uveče", "Mlad i zdrav kao ruža", "Ljubav i moda"...samo su neki od filmova koji će moći da vidi beogradska publika u okviru Filmskog maratona "April u Beogradu" koji će 29. i 30. aprila biti održan u Jugoslovenskoj kinoteci. 

Od subote u podne do nedelje u ponoć biće prikazano 14 domaćih dugometražnih igranih filmova snimljenih od 1927. do 2009. godine. Odabrani filmovi su različitih žanrova i tematika, ali je svima zajednički imenitelj Beograd, kao jedan od bitnih “junaka” filmske priče ili kao mesto koje u značajnoj meri određuje radnju i sudbine likova.

DANAS JE GLUMI NINA: Prva s*ks ikona eks Juge - OVAKO sada izgleda Sonja iz filma Ljubav i moda (FOTO)

Program otvara "Grešnica bez greha" (1927) Koste Novakovića. U filmu o devojci iz unutrašnjosti koja se suočava sa iskušenjima velegrada igrale su Žanka Stokić i Persa Pavlović.

Slede "Subotom uveče" (1957) Vladimira Pogačića, omnibus sa tri priče iz noćnog života Beograda i "Ljubav i moda" (1960) Ljubomira Radičevića, romantična muzička komedija u kojoj Beba Lončar na vespi krstari beogradskim ulicama. U subotu se prikazuju i "Povratak" Živojina Pavlovića, "Višnja na Tašmajdanu" Stoleta Jankovića, "Mlad i zdrav kao ruža" Jovana Jovanovića i "Poslednji krug u Monci" Aleksandra Boškovića.

bioskop
Foto: Profimedia

Sutradan u podne program započinju "Otpisani" Aleksandra Ðorđevića, a nastavljaju filmovi "Dogodilo se na današnji dan" Miroslava Lekića, "Nebeska udica" Ljubiše Samardžića, "Pejzaži u magli" Jovana Jovanovića, "Davitelj protiv davitelja" Slobodana Šijana, "Beogradski fantom" Jovana B. Todorovića.

Na poslednjoj projekciji, koja počinje u ponoć, prikazuje se film sa elementima horora “Pun mesec nad Beogradom” (1993) Dragana Kresoje.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd