fbpx
Skip to main content
Vlasta Velisavljević

Dva puta je bio u logoru, voljena žena ga je izdala i otišla u Ameriku sa njihovom ćerkom, a onda je naš veliki glumac preživeo KLINIČKU SMRT

Foto: RTS printscreen
Nema šta ga nije zadesilo!

Vlasta Velisavljević je jedan od najboljih srpskih glumaca ali malo ko zna da je njegova životna priča toliko tužna i uzbudljiva da bi od nje mogao da se napravi neki dobar holivudski film. U svom životu bio je zatočenik komunističkog i nacističkog logora, doživeo je kliničku smrt i pogrešnu dijagnozu raka, ali i izdaju supruge kojoj nikada nije oprostio.

VLASTA VELISAVLJEVIĆ: Najveće priznanje - doživotni počasni član JDP-a!

Doajen srpskog glumišta prvo je bio u nacističkom logoru u Nemačkoj iz kojeg je uspeo da pobegne 1944. Umalo da završi u gasnoj komori, ali samo jedno ga je spasilo.

- Spaslo me je to što sam bio mlad i zdrav jer su me, umesto da me pošalju u gasnu komoru, nacisti koristili kao radnu snagu u fabrici granata i oružja u Dortmundu.Jedan od majstora u toj fabrici uzeo me je za svog pomoćnika. Dao mi je nemačku propusnicu, koja mi je, kad sam već pobegao iz logora, pomogla da se preko Minhena najpre dočepam Zagreba, a onda Zemuna i Beograda -ispričao je Vlasta Velisavljević.

Zvao ga je PRINCEM GLUME! Vlasta Velisavljević jedva smogao snage da priča o Nebojši Glogovcu! (VIDEO)

Vlasta Velisavljević
Foto: RTS printscreen

MOŽDA NISTE ZNALI: Ovi srpski glumci bili su ŽENE (FOTO/VIDEO)

Kao student treće godine Akademije dramskih umetnosti odveden je najpre u zatvor na Banjicu, a potom na Goli otok. Tamo je proveo tri godine.

- Na moju su ženu tih godina vršili pritisak da me se odrekne. I odrekla me se. Ali me je i čekala, misleći da ću razumeti i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali. Kako da nastavimo? To ne može. Ako vas neko u najtežem trenutku izda, ako vas se odrekne, onda ne vredi, gotovo je! Nisam hteo da joj oprostim - ispričao je glumac koji kaže da su oko njega bile žene koje su pristajale na teške uslove, ali se nisu odricale svojih muževa.

Njegova supruga se nakon svega ponovo udala i sa tim čovekom je otišla u Ameriku. Sa njom ima i ćerku koja je, kada je stasala, zbog teške situacije otišla u Ameriku za majkom gde i danas živi sa njegovim unucima.

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO! Vlasta Velisavljević dobitnik "Zlatnog ćurana"

Vlasta je tokom života doživeo i kliničku smrt, a doktori su mu greškom dijagnostikovali i rak, te kasnije utvrdili da su te prognoze bile pogrešne.

ISTINA O SANJI MARINKOVIĆ: Priznala sve - razvod, izbacivanje gostiju iz emisije, prodavanje farmerki (VIDEO)

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd