Skip to main content
Električni orgazam

DVANAESTI ORGAZAM: Gile i ekipa objavili novi album "Gde smo sad" (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/EOrgazamVIPPER
Neumorni!

Električni orgazam, predvođen Srđanom Gojkovićem Giletom, jednom od ključnih figura beogradskog rokenrola, obradovao je svoje fanove novim albumom “Gde smo sad?”. 

Dženifer Garner u novom akcionom trileru "Pepermint" (VIDEO)

U pitanju je je dvanaesto studijsko izdanje benda. 

Naziv i koncept albuma već su nagovestili singlovi “Bio sam loš”, “Kamerom snimam sve”, “Istok zapad sever jug”, “Bila si kao san” i naslovna numera “Gde smo sad?”.

Prema Giletovim rečima, s vremena na vreme svi treba sebi da postavimo pitanje gde smo sad, u ovom trenutku, u našim životima jer - kako Gile kaže - isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a retko smo u sadašnjem trenutku.

"Uvek su me inspirisala različita iskustva kroz koja prolazim u životu. Tako je i sad. Kako neprestano prolazimo kroz različite promene tokom života, tako se i inspiracija menj. Gde smo zaista sad je pitanje koje bi trebao svako pojedinačno sebi da postavi, ja zaista nemam odgovor.” rekao je Gile.

Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na tri dosadašnja izdanja: “Lišće prekriva Lisabon” (1982), “Les Chansones Populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984). 

Pesme su komponovali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Ðukić Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gojković. 

Tanja Mirković, sa kojom bend sarađuje prvi put, uradila je odličan omot dok je Goranka Matić zaslužna za fotografije.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd