Skip to main content
Milena Dravić

GAĐALA NOVINARKU i prekinula intervju: Milenu Dravić OVAJ potez umalo koštao uloge!

Foto: Youtube printscreen/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal
Neprimereno ponašanje ili?

Njena biografija je prebogata ulogama i nagradama. Snimila preko 90 filmova, te veliki broj televizijskih emisija, pozorišnih predstava. Imala je tri braka, a najsrećnija je bila u trećem sa Draganom Nikolićem, s kojim je provela četiri decenije zajedničkog života.

NAKON GODINU I PO dana u javnosti! Milena Dravić dirnuta - Vaši aplauzi mi produžavaju život!

Legendarna filmska, televizijska o pozorišna glumica, rođena Beograđanka Milena Dravić ne voli puno da govori o sebi. Rođena je 1940. Godine, a sa 16 godina je imala svoju prvu glumačku ulogu.

ČESTITAMO: Nagrada "Dobričin prsten" Mileni Dravić

 

A post shared by Milena Dravić (@milenadravicglumica) on

Igrala je u skoro svim partizanskim ratnim spektaklima i bila ponosna Jugoslovenka. Koliko je imala jak patriotski naboj, možda najbolje ilustruje podatak da je prekinula intervju sa američkom novinarskom, jer joj je postavilča neumesno i provokativno pitanje. Novinarka je pitala:

10 žena za koje vreme ne postoji: Zbog njih su Jugosloveni gubili glavu (FOTO)

- Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju? - pitala ju je novinarka.

 

A post shared by Milena Dravić (@milenadravicglumica) on

Bilo je to u Kanu, kada se sa ekipom filma „Misterije organizma“ Dušana Makevejeva susrela sa Džekom Nikolsonom, Džonom Lenonom i Joko Ono.

DIVA ZA SVA VREMENA: Milena Dravić je jednom osvanula i na naslovnoj strani čuvenog Njujork tajmsa!

- Oduševljena u takvom društvu, dobijam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila sa migrenom, umesto odgovora, setila sam se tableta protiv migrene u vidu pilula. Izvadim ih iz tašne i gađam je njima. Svi listovi su pisali o tome, a ruska "Literatura gazeta" je napisala da sam se neprimereno ponašala. Ovaj gest umalo ju je nije koštao i uloge u čuvenom filmu “Bitka na Sutjesci”. Nikola Popović, direktor “Sutjeske” joj je saopštio da neće moći da igra u tom filmu.

OD SVIH ŽENA NAJVIŠE SAM VOLEO NJU: On je bio prvi suprug Milene Dravić i danas ima 93 godine!

- Godinu dana je prošlo, Dragan i ja smo na moru i ležim ti ja na plaži, vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: "Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu - seća se tih vremena Milena Dravić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd