fbpx
Skip to main content
Haruki Murakami

Japanski književnik Haruki Murakami tražio povlačenje svoje nominacije za Nobelovu nagradu

Foto: Facebook Printscreen/Haruki Murakami
Evo i zbog čega...

Japanski književnik Haruki Murakami zatražio je da se povuče njegova nominacija za alternativnu Nobelovu nagradu za književnost, nakon što je originalna ove godine otkazana zbog seksualnog skandala, rekavši da želi da se usredsredi na pisanje.

Murakami je izrazio zahvalnost za nominaciju za alternativnu nagradu, ali je rekao da "želi da se usredsredi na pisanje, daleko od medijske pažnje", napisali su organizatori Nove akademijine nagrade za književnost, objavivši na Fejsbuku vest o njegovom povlačenju. 

Alternativnu nagradu pokrenulo je nekoliko pripadnika švedske kulturne scene nakon što je ovogodišnja dodela Nobelove nagrade za književnost otkazana zbog seksualnog skandala u Švedskoj akademiji, niza ostavki koje su nakon toga usledile i gubitka poverenja u tu instituciju. 

Nakon smrti pevačice, bend "Krenberiz" potvrdio da se razilazi posle 29 godina postojanja! (VIDEO)

DEČAČKI SAN POLAKO SE OSTVARUJE! Poznati svetski glumac SNIMA rep album!

Uz Murakamija za alternativnu nagradu nominovani su britanski autor Nil Gejman, Maris Konde poreklom s Gvadalupea i Kim Tuj poreklom iz Vijetnama. 

Svi su "izrazili oduševljenje zbog nominacija", dodali su organizatori u saopštenju. Pobednik će biti objavljen u oktobru.

 

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Slaba kiša
12 Beograd