fbpx
Skip to main content
Đule Van Gog na otvaranju 15. beogradskog Beer festa

KAKAV POČETAK BIR FESTA! Van Gog u svemirskim odelima, Đule uleteo u publiku, a tamo su DVE legende! (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Krenulo je žestoko...

Petnaesti beogradski Bir Fest počeo je večeras, a u centru pažnje je, kad je muzički deo u pitanju, nastup grupe "Van Gog" koja je, kao i uvek, bila mamac za obožavaoce da ispune Ušće. 

Zvonimir Đukić Đule, Van Gog
Zvonimir Đukić Đule, Van Gog
Foto: Srbija Danas

Sve je počelo u svemirskom stilu, muzičari su izašli u posebnim odelima sa led lampicama, a sa razglasa je išla elektronska verzija hita "Neko te ima noćas" koju je pubilka otpevala uglas.

Đule Van Gog
Đule Van Gog
Foto: Srbija Danas

Frontmen "Van Goga" je potom uleteo u publiku, a tamo su, među "običnim" ljudima bili i stari rokeri, legende iz "YU grupe", braća Jelić, Dragi i Žika.

Braća Jelić na otvaranju Beer festa
Braća Jelić na otvaranju Beer festa
Foto: Srbija Danas

Sjajan set prepun hitova Van Gog završava, uobičajeno, sa Anđele moj brate, uz posvetu brojnim preminulim velikanima - Čavketu, Milanu Mladenoviću, Rajku Kojiću, Jadranki Stojaković, Bati Živojinoviću, Marinku Madžgalju...

HAKERI DOLIJALI: Četiri osobe uhapšene zbog curenja epizode "Igre prestola"

Pretodno se Đorđe David, uz svoj autorski repertoar, dotakao tokom nastupa i grupe EKV, čiji je veliki obožavalac, a sve je završeno uz legendarnu baladu ti samo budi dovoljno daleko, grupe "Generacija 5" u kojoj se, devedesetih, Đordje David i afirmisao.

Publiku su još u kasnim popodnevnim časovima počeli da zabavljaju "Viva Vops", "Kluz", "Artorius" i, pogotovo, Đorđe David i "Death Saw". U daljem toku večeri slede "Stereo Banana", zatim svetske zvezde "Asian Dub Foundation" i "Galija". 

Publika na otvaranju Belgrade beer festa
Publika na otvaranju Belgrade beer festa
Foto: Srbija Danas

Beer Fest je ove godine zaista raj za pivopije. Više od 200 vrsta piva predstavljeno je na 29 štandova, a u jubilarnoj godini organizatori su se potrudili da svoje goste obraduju i novim zonama posvećenim avanturi i uživanju u najrazličitijim pivskim brendovima.

Van Gog na otvaranju Beer festa
Van Gog na otvaranju Beer festa
Foto: Srbija Danas

Podsetimo, tokom trajanja festivala, večeras, sutra i u nedelju u periodu od 17 do 04 časa odnosno do 06 časova u petak i subotu, za saobraćaj su zatvorene ulice Ušće i Bulevar Nikole Tesle od Bulevara Mihajla Pupina do ulice Trešnjinog cveta, a linije gradskog prevoza saobraćaju u tom periodu Bulevarom Mihajla Pupina.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd